Špargljeva solata s pikantno čičeriko - Spar

Špargljeva solata s pikantno čičeriko

Čas aktivne priprave
10
min
Čas pečenja
15
min
Čas priprave

Sestavine

  • Čičerika 150 g
  • Olivno olje 2 žlici
  • Mešanica začimb 3 žličke
  • Šparglji 250 g
  • Mlada špinača 1 pest
  • Mlada čebula 1
  • Dijon gorčica 0.5 žličke
  • Limonin sok 1 žlička

Priprava

01

Večer pred kuhanjem čičeriko namočimo v vodo. Naslednji dan čičeriko odcedimo in skuhamo do mehkega.

02

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kuhano čičeriko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pokapljamo z oljčnim oljem.

 

03

Začinimo s poprom, soljo, ¼ čajne žličke sladke paprike v prahu, ¼ čajne žličke kajenskega popra ter ¼ čajne žličke kurkume (vse to skupaj je označeno z ''mešanica začimb'' pri sestavinah). Vse sestavine premešamo. Pladenj postavimo v pečico in pečemo 10 minut.

04

Očistimo šparglje, odstranimo oleseneli del. Šparglje z lupilcem za krompir nastrgamo na zelo tanke rezine.

05

V skodelici pripravimo preliv. Dobro premešamo dijonsko gorčico, oljčno olje, limonin sok ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

06

V skledi premešamo šparglje, mlado špinačo, pečeno in ohlajeno čičeriko ter preliv. Postrežemo.

Deli