PT10M min
PT15M min
Sestavine
- Čičerika 150 g
- Olivno olje 2 žlici
- Mešanica začimb 3 žličke
- Šparglji 250 g
- Mlada špinača 1 pest
- Mlada čebula 1
- Dijon gorčica 0.5 žličke
- Limonin sok 1 žlička
Priprava
Večer pred kuhanjem čičeriko namočimo v vodo. Naslednji dan čičeriko odcedimo in skuhamo do mehkega.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kuhano čičeriko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pokapljamo z oljčnim oljem.
Začinimo s poprom, soljo, ¼ čajne žličke sladke paprike v prahu, ¼ čajne žličke kajenskega popra ter ¼ čajne žličke kurkume (vse to skupaj je označeno z ''mešanica začimb'' pri sestavinah). Vse sestavine premešamo. Pladenj postavimo v pečico in pečemo 10 minut.
Očistimo šparglje, odstranimo oleseneli del. Šparglje z lupilcem za krompir nastrgamo na zelo tanke rezine.
V skodelici pripravimo preliv. Dobro premešamo dijonsko gorčico, oljčno olje, limonin sok ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
V skledi premešamo šparglje, mlado špinačo, pečeno in ohlajeno čičeriko ter preliv. Postrežemo.