Sestavine
- Šampinjoni 500 g
- Sončnično olje 2 žlici
- Svinjski file v ovoju iz slanine Spar Premium 500 g
- Listnato testo 280 g
- Blanširana blitva 5 listov
- Jajce 1
- Sol 2 ščepca
- Poper 1 ščepec
Priprava
Šampinjone drobno sesekljamo z ostrim nožem ali v multipraktiku. Svinjski file prerežemo na pol. Pristavimo večjo ponev, vanjo stresemo sesekljane šampinjone in jih pražimo, dokler ne izpari vsa voda (približno 15 minut). Prestavimo v skledo.
V isto ponev damo 1 žlico olja in obe polovici svinjskega fileja. Meso dobro popečemo po vseh straneh (približno 5 minut). Ko je meso enakomerno zapečeno, ga prestavimo na pladenj in pustimo, da se popolnoma ohladi. Po okusu solimo in popramo. Pečico segrejemo na 200 °C.
Na čisto delovno površino položimo večji kos folije za živila. Nanj enega poleg drugega zložimo polovico blanširanih listov blitve in jih premažemo s polovico praženih gob. Na spodnji del blanširanih listov in gob položimo popečen kos svinjine in ga s pomočjo folije dobro zavijemo, da blitva objame ves file. Odvečne liste blitve odrežemo.
Enako ponovimo s preostalim mesom, blitvo in gobami. Postavimo v zamrzovalnik za 10 minut ali v hladilnik za 30 minut. Listnato testo prerežemo na pol in ga položimo na čisto delovno površino. Meso vzamemo iz hladilnika in odstranimo folijo za živila. Zavijemo ga v listnato testo, konce testa pa tesno stisnemo skupaj, da je meso z vseh strani povsem zaprto. Tesno zavijemo v folijo za živila.
Postavimo v zamrzovalnik za 10 minut ali v hladilnik za 30 minut. Oba kosa mesa, zavita v listnato testo, vzamemo iz zamrzovalnika in enakomerno premažemo z razžvrkljanim jajcem. S topim robom noža naredimo poljuben vzorec na listnatem testu. Pazimo, da testa ne prerežemo. Postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, damo v pečico in na 200 °C pečemo 25 - 30 minut oz. tako dolgo, da temperatura v sredini mesa, kjer je kos najdebelejši, doseže približno 65 °C.
Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut, nato pa razrežemo in postrežemo s poljubno prilogo.