Svinjski file v ovoju iz slanine z brusnično omako - Spar

Svinjski file v ovoju iz slanine z brusnično omako

Čas aktivne priprave
75
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Svinjski file 1 kg
  • Pomarančni sok 1 kos
  • Rdeče vino 1.5 dl
  • Balzamični kis 1 žlica
  • Rjavi sladkor 1 žlica
  • Brusnice 1 pest

Priprava

01

File narežemo na 3–4 cm debele zrezke. V ponvi jih najprej popečemo na eni strani. Ko se na rezinah pojavijo majhne vodne kapljice, po cca 3-5 minutah, rezine obrnemo in pečemo še na drugi strani. Ko se ponovno pojavijo vodne kapljice, je file v sredini nežno roza barve.

02

Pečene rezine fileja zložimo na krožnik in obložimo s prilogo. Za prilogo priporočamo rezine pečenega krompirja, kuhan brstični ohrovt in omako iz brusnic.

BRUSNIČNA OMAKA

V posodi dobro premešamo sok 1 pomaranče, 1.5 dl rdečega vina, žlico balzamičnega kisa, veliko žlico brusničnega džema in žlico rjavega sladkorja. V pripravljeno omako vmešamo še odmrznjene ali suhe brusnice..

Deli