30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas pečenja
Sestavine
- Svinjski file 400 g
- Groba morska sol 1 žlička
- Grobo mlet poper 1 žlička
- Timijan 1 žlička
- Rožmarin 1 žlička
- Peteršilj 1 žlička
- Maslo 10 g
- Drobtine 1 žlica
Priprava
01
Začimbe drobno nasekljamo, primešamo sol, poper, drobtine in zmehčano maslo. Vse skupaj premažemo po svinjskem fileju, ki smo ga za lažje pečenje razrezali na dva enaka kosa.
02
Fileja postavimo na vročo ponev in pri srednji temperaturi pečemo približno 15 minut. Čas pečenja je odvisen od vrste ponve in debeline fileja, zato priporočamo uporabo termometra. Ko notranja temperatura mesa doseže 65 °C, bo meso ravno prav pečeno – sočno in rahlo roza v sredici. Fileja med peko pazljivo obračamo, da ne uničimo zeliščne skorjice. Pečene fileje prestavimo na krožnik in pred serviranjem pustimo počivati 10 minut, da se sokovi lepo porazdelijo.