T`hinska fila

enostavno
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Kuhana šunka 40 dag
  • Kamniška kajžerca 10 dag
  • Bel praznični kruh 40 dag
  • Sladka smetana 1 dl
  • Jajca 6

Priprava

01

Kamniško kajžerco in šunko skuhamo. Nato šunko in klobaso ohladimo, vodo, v kateri sta se kuhali, pa prihranimo.

02

Kruh, šunko in kajžerco narežemo na kocke. Prelijemo z rumenjaki, smetano in juho, v kateri smo kuhali meso. Dodamo začimbe in premešamo.

03

Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nadevu dodamo tik preden ga stresemo v pekač.


04

V nameščen pekač razprostremo svinjsko mrežico in jo napolnimo z maso ter zavijemo. Pečemo 30 minut na 160 °C.

05

Ko je fila pečena, jo pustimo stati še približno 1 uro in jo šele nato razrežemo. Ponudimo z naribanim hrenom in kislo smetano.