20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
60
min
min
Čas kuhanja
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
- Kuhana šunka 40 dag
- Kamniška kajžerca 10 dag
- Bel praznični kruh 40 dag
- Sladka smetana 1 dl
- Jajca 6
Priprava
01
Kamniško kajžerco in šunko skuhamo. Nato šunko in klobaso ohladimo, vodo, v kateri sta se kuhali, pa prihranimo.
02
Kruh, šunko in kajžerco narežemo na kocke. Prelijemo z rumenjaki, smetano in juho, v kateri smo kuhali meso. Dodamo začimbe in premešamo.
03
Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nadevu dodamo tik preden ga stresemo v pekač.
04
V nameščen pekač razprostremo svinjsko mrežico in jo napolnimo z maso ter zavijemo. Pečemo 30 minut na 160 °C.
05
Ko je fila pečena, jo pustimo stati še približno 1 uro in jo šele nato razrežemo. Ponudimo z naribanim hrenom in kislo smetano.