Sestavine
- File trske 6
- Sol 20 g
- Sladkor 20 g
- Beli poper
- Limonina lupina 0.25
- Limetina lupina 0.5
- Koper 1 žlička
Za koriandrovo olje
- Koriander 20 g
- Olivno olje 200 ml
Za citrusov kis
- Limonin sok 100 ml
- Limetin sok 100 ml
- Pomarančni sok 100 ml
- Olivno olje 200 ml
- Sol
- Poper
Za dekoracijo
- Grenivka
- Sveža zelišča
Priprava
V posodici zmešamo sol, sladkor, beli poper, limonino in limetino lupinico. Koper nasekljamo in ga primešamo začimbam.
Trsko narežemo na zelo tanke rezine. Polagamo jih eno na drugo, med vsako nasujemo mešanico začimb. Vse skupaj pokrijemo s folijo. Pustimo marinirati približno eno uro.
Koriandrovo olje
Olivno olje zlijemo v ponev in dodamo koriandrove liste. Segrevamo, da olje doseže temperaturo 80 °C, nato odstavimo. Prelijemo v blender in na visoki hitrosti miksamo približno 3 minute. Precedimo, da odstranimo morebitne večje koščke.
Citrusov kis
Zmešamo limonin, limetin in pomarančni sok. Dodamo olivno olje in začinimo s soljo in poprom. S paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo penasto zmes.
Marinirane rezine trske očistimo in začinimo s soljo.
Serviramo tako, da rezine trske razporedimo in gradimo v višino. Grenivko narežemo za zelo majhne koščke in jih razporedimo po trski. Dodamo penast kis citrusov, pokapamo s koriandrovim oljem in dodamo malo limetine lupinice. Okrasimo s svežimi zelišči.