Sestavine
- Tunin file 4 kosi
- Olivno olje 3 žlice
- Česen 4 kosi
- Timijan 1 vejica
- Mladi krompir 60 dag
- Čebula 1 kos
- Rdeča paprika 2 kosa
- Paradižnik 30 dag
- Feferon 1 kos
- Sol 2 ščepca
Priprava
01
Zmešamo žlico olja in 2 stroka grobo sesekljanega česna ter polovico timijanovih listov. S to mešanico mariniramo tuno in pustimo počivati v hladilniku. Skuhamo krompir in ga olupimo. Na olju dušimo čebulo, na kockice narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z malo vode ter dodamo preostali timijan, česen, narezan feferon in sol.
02
Ko je jed gotova, dodamo krompir, premešamo in pustimo pokrito na zmernem ognju 1-2 minuti. Na preostalem olju popečemo kose tune in ponudimo s pripravljeno prilogo in solato.