Tuna na spomladanski način - Spar

Tuna na spomladanski način

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Tunin file 4 kosi
  • Olivno olje 3 žlice
  • Česen 4 kosi
  • Timijan 1 vejica
  • Mladi krompir 60 dag
  • Čebula 1 kos
  • Rdeča paprika 2 kosa
  • Paradižnik 30 dag
  • Feferon 1 kos
  • Sol 2 ščepca

Priprava

01

Zmešamo žlico olja in 2 stroka grobo sesekljanega česna ter polovico timijanovih listov. S to mešanico mariniramo tuno in pustimo počivati v hladilniku. Skuhamo krompir in ga olupimo. Na olju dušimo čebulo, na kockice narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z malo vode ter dodamo preostali timijan, česen, narezan feferon in sol.

02

Ko je jed gotova, dodamo krompir, premešamo in pustimo pokrito na zmernem ognju 1-2 minuti. Na preostalem olju popečemo kose tune in ponudimo s pripravljeno prilogo in solato.

Deli