PT30M min
PT14M min
Sestavine
Biskvit:
- Mleko 95 g
- Kis 1 žlička
- Stopljeno maslo 110 g
- Bela pšenična moka tip 500 200 g
- Beli sladkor 110 g
- Pecilni prašek 0.5 žličke
- Soda bikarbona 0.5 žličke
- Sol 0.25 žličke
- Jajca M velikost 2
- Vanilijeva aroma 1 žlička
Preliv:
- Bela čokolada 250 g
- Olje 1 žlica
- Rdeče barvilo 1 žlička
Posip:
- Sladkorna dekoracija
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut.
V ločeni posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono in sol.
V ločeni posodi zmešajte vanilijo, jajca in mešanico mleka ter kisa. Premešajte, da nastane enotna zmes.
Mokre sestavine prelijte k suhim in rahlo premešajte, da se povežejo. Dodajte stopljeno in ohlajeno maslo ter premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Maso nadevajte v dobro naoljene modelčke za krofe - nadevate jo lahko z žlico, ali pa vso maso nadevate v dekorirno vrečko in z njo napolnite modelčke do 2/3 visoko. Preostanek mase pokrijte in pustite na sobni temperaturi, medtem ko pečete prve krofe.
Krofe pecite 13-14 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Krofov ne pecite predolgo, saj jih to izsuši.
Ko so pečeni jih vzemite iz pečice in obrnite modelček ob pult, da krofi popadajo ven. Če ne popadajo sami, jim pomagajte in jih ob strani spodrezajte z nožem. Nato jih položite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo in strdijo (takoj po peki bodo krofi zelo mehki in krhki). Medtem pripravite čokoladni preliv.
V mikrovalovki ali na vodni kopeli stopite čokolado. Stopljeni čokoladi dodajte olje in barvilo in premešajte. Barvilo dodajajte postopoma, dokler ne dobite želene barve.
V pripravljeno čokolado pomočite krof, ga dvignite in ga par sekund držite, da odteče odvečna čokolada nato pa ga postavite na rešetko za hlajenje. Ponovite z vsemi krofi in po želji posujte s sladkorno dekoracijo.
Postrezite takoj ali počakajte, da se čokolada strdi.