Vaniljeve Cake Pops Mumije - Nina Zorčič
Vaniljeve Cake Pops Mumije - Nina Zorčič
Vaniljeve Cake Pops Mumije - Nina Zorčič

Vaniljeve Cake Pops Mumije

Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave
35
min
Čas peke
65
min
Čas hlajenja

Sestavine

Biskvit:

  • Bela pšenična moka S-Budget 90 g
  • Pecilni prašek S-Budget 3 g
  • Sol 1 ščepec
  • Surovo maslo SPAR 20 g
  • Sladkor SPAR 100 g
  • Rastlinsko olje po izbiri 30 g
  • Jajce 1
  • Kisla smetana SPAR 55 g
  • Vanilijeva pasta SPAR Natur*pur 1 žlička
  • Mleko 60 ml

Dodatki:

  • Mascarpone Despar 2 žlici

Preliv:

  • Bela čokoladna kuvertura 300 g

Dekoracija:

  • Sladkorne oči

Priprava

Nasvet!

Sestavine so za 15 cake popsov. Priporočljivo je, da uporabite maslo, jajca in mleko sobne temperature.

01

Pečico segrejte na 175 stopinj.

02

Okrogel pekač premera 18 cm dobro namastite in na rahlo posujte z moko. Ostanek moke stresite iz posode.

03

V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

04

V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.

05

Dodajte jajce in premešajte, da se zmes popolnoma poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.

06

V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.

07

Zmes enakomerno prelijte v pripravljen pekač in pecite 30-35 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec v sredino biskvita na sebi nima surovega testa.

08

Pečen biskvit vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.

09

Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga razdrobite.

10

V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli medtem stopite belo čokolado.

11

V razdrobljen biskvit dodajte mascarpone sir in 2 jedilni žlici stopljene bele čokolade. Premešajte oz. pregnetite z rokami in poskusite maso. Po okusu dodajte sladkor v prahu.

12

Masa za kroglice mora biti dovolj vlažna in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglico, ne sme pa biti preveč vlažna in se vam lepiti na prste. Če je preveč vlažna dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu. Če je presuha pa dodajte kakšno čajno žlico mascarpone sira ali stopljene bele čokolade. Z dodatki se lahko igrate in dodajate po okusu. Ko dosežete željen okus in teksturo oblikujte kroglice.

13

Če želite, da so vse enake, izmerite testo - približno 25g na kroglico. Med rokami oblikujte kroglice in jih odlagajte na krožnik ali manjši pekač, obložen s papirjem za peko (da se ne primejo na dno). Postavite v hladilnik za vsaj 15 minut, da se malenkost strdijo.

14

Palčke za Cake Popse ali slamice vstavite v ohlajene kroglice in pustite 10 minut, da se čokolada okoli slamice malo strdi. Nato celo kroglico potopite v čokolado, da se popolnoma prekrije, jo izvlecite in jo rahlo zavrtite oz. nežno stresite, da iz nje odteče odvečna čokolada. Ponovite z vsemi kroglicami, preostanek stopljene bele čokolade pa obdržite, saj boste z njo naredili še dekoracijo.

15

Cake Popse odlagajte na rešetko ali na raven pekač in postavite v hladilnik za vsaj 25 minut, da se čokolada strdi.

16

Preostanek čokolade nadevajte v dekorirno vrečko ali v vrečko za zamrzovanje in odrežite kanček roba, da boste lahko po kroglicah narisali črte. Ohlajene Cake Popse dekorirajte s preostankom tekoče čokolade - narišite ravne črte, ki se prekrivajo (vidnez mumij). Na vsako kroglico dodajte še dve sladkorni “očesi”.

17

Vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 15 minut, da se čokolada strdi.