Ajdovi krapi - Irispotatolover

Ajdovi krapi

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

Testo:

  • Ajdova moka SPAR 200 g
  • Vrela voda 3 dl
  • Sol 2 ščepca
  • Ostra moka S-Budget 60 g

Nadev:

  • Bio prosena kaša SPAR Natur*pur 2 žlici
  • Bio sojin tofu SPAR Natur*pur 2 žlici
  • Ovseni jogurt 2 žlici
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Kurkuma 1 ščepec
  • Drobnjak svež sesekljan

Priprava

01

V srednje veliko posodo presejemo ajdovo moko Spar in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro premešamo in počakamo, da se popolnoma ohladi. Nato z rokami oblikujemo kepo testa; če je masa premokra, dodamo malo ostre bele moke S-budget. Testo zavijemo v plastično folijo za živila in ga za kratek čas odstavimo.

 

02

Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev. Proseno kašo Spar Natur*Pu skuhamo po navodilih na embalaži (v dvojni količini vode med 20 in 25 minut), jo ohladimo in zmešamo skupaj s tofujem Spar Natur*Pur, ovsenim jogurtom, soljo, poprom, kurkumo (za lepo rumeno barvo) ter sesekljanim drobnjakom.

03

Nato testo razdelimo na 2 dela in ga prestavimo na pomokan pult, kjer ga razvaljamo na približno 0,5 cm debeline (ali manj).

04

Z modelčkom ali kar s kozarcem izrežemo kroge, nanje položimo čajno žličko nadeva, nato pa krog zapognemo v polmesec in ga ob robu dobro zapremo z vilico.

05

Ajdove krape kuhamo v slanem kropu približno 10 minut. Ko priplavajo na površje, so pripravljeni. Takrat jih postrežemo z bio pirini drobtinami Spar Natur*Pur (v ponvi segrejemo margarino, na njej prepražimo drobtine in zabelo prelijemo čez ajdove krape) ali drugo poljubno omako.