Sestavine
Testo:
- Ajdova moka SPAR 200 g
- Vrela voda 3 dl
- Sol 2 ščepca
- Ostra moka S-BUDGET 60 g
Nadev:
- Bio prosena kaša SPAR NATUR*PUR 2 žlici
- Bio sojin tofu SPAR NATUR*PUR 2 žlici
- Ovseni jogurt 2 žlici
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Kurkuma 1 ščepec
- Drobnjak svež sesekljan
Priprava
01
V srednje veliko posodo presejemo ajdovo moko Spar in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro premešamo in počakamo, da se popolnoma ohladi. Nato z rokami oblikujemo kepo testa; če je masa premokra, dodamo malo ostre bele moke S-budget. Testo zavijemo v plastično folijo za živila in ga za kratek čas odstavimo.
02
Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev. Proseno kašo Spar Natur*Pu skuhamo po navodilih na embalaži (v dvojni količini vode med 20 in 25 minut), jo ohladimo in zmešamo skupaj s tofujem Spar Natur*Pur, ovsenim jogurtom, soljo, poprom, kurkumo (za lepo rumeno barvo) ter sesekljanim drobnjakom.
03
Nato testo razdelimo na 2 dela in ga prestavimo na pomokan pult, kjer ga razvaljamo na približno 0,5 cm debeline (ali manj).
04
Z modelčkom ali kar s kozarcem izrežemo kroge, nanje položimo čajno žličko nadeva, nato pa krog zapognemo v polmesec in ga ob robu dobro zapremo z vilico.
05
Ajdove krape kuhamo v slanem kropu približno 10 minut. Ko priplavajo na površje, so pripravljeni. Takrat jih postrežemo z bio pirini drobtinami Spar Natur*Pur (v ponvi segrejemo margarino, na njej prepražimo drobtine in zabelo prelijemo čez ajdove krape) ali drugo poljubno omako.