Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony

Cheesecake rezine

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
enostavno
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Mleti mandlji 120 g
  • Polbela moka 90 g
  • Pecilni prašek 8 g
  • Kokosov sladkor 40 g
  • Mandljevo maslo 60 g
  • Voda 60 ml

Krema:

  • Tofu 200 g
  • Sojin jogurt 130 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Limonina lupina 5 g
  • Limonin sok 20 ml
  • Agavin sirup 75 g
  • Koruzni škrob 25 g

Jagodni preliv:

  • Zamrznjene jagode 200 g
  • Kokosov sladkor 25 g
  • Voda 55 ml
  • Agar agar 2 g

Priprava

Testo:

01

V skledo damo vse suhe sestavine, premešamo, dodamo mokre sestavine in zgnetemo v testo.

02

Testo položimo med dva papirja za peko in razvaljamo v kvadrat velikosti približno 16 cm x 16 cm.

03

Razvaljano testo damo v pekač in pripravimo kremo.

Krema:

01

Vse sestavine damo v mešalnik in zmiksamo v gladko kremo.

02

Kremo zlijemo na testo in pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.

Jagodni preliv:

01

Medtem, ko se pecivo peče, pripravimo preliv.

02

Jagode, kokosov sladkor ter vodo damo v posodo in zavremo. Kuhamo toliko časa, da se jagode zmehčajo, nato damo v mešalnik, dodamo agar agar in zmiksamo. Zlijemo nazaj v lonec ter vremo 2 minuti.

03

Zlijemo na pečeno pecivo in po želji dodamo rezine jagod ter pustimo, da se strdi.