Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony
Cheesecake rezine - The Vegan Harmony

Cheesecake rezine

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
enostavno
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Mleti mandlji 120 g
  • Polbela moka 90 g
  • Pecilni prašek 8 g
  • Kokosov sladkor 40 g
  • Mandljevo maslo 60 g
  • Voda 60 ml

Krema:

  • Tofu 200 g
  • Sojin jogurt 130 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Limonina lupina 5 g
  • Limonin sok 20 ml
  • Agavin sirup 75 g
  • Koruzni škrob 25 g

Jagodni preliv:

  • Zamrznjene jagode 200 g
  • Kokosov sladkor 25 g
  • Voda 55 ml
  • Agar agar 2 g

Priprava

Testo:

01

V skledo damo vse suhe sestavine, premešamo, dodamo mokre sestavine in zgnetemo v testo.

02

Testo položimo med dva papirja za peko in razvaljamo v kvadrat velikosti približno 16 cm x 16 cm.

03

Razvaljano testo damo v pekač in pripravimo kremo.

Krema:

01

Vse sestavine damo v mešalnik in zmiksamo v gladko kremo.

02

Kremo zlijemo na testo in pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.

Jagodni preliv:

01

Medtem, ko se pecivo peče, pripravimo preliv.

02

Jagode, kokosov sladkor ter vodo damo v posodo in zavremo. Kuhamo toliko časa, da se jagode zmehčajo, nato damo v mešalnik, dodamo agar agar in zmiksamo. Zlijemo nazaj v lonec ter vremo 2 minuti.

03

Zlijemo na pečeno pecivo in po želji dodamo rezine jagod ter pustimo, da se strdi.