Sestavine
Testo:
- Mleti mandlji 120 g
- Polbela moka 90 g
- Pecilni prašek 8 g
- Kokosov sladkor 40 g
- Mandljevo maslo 60 g
- Voda 60 ml
Krema:
- Tofu 200 g
- Sojin jogurt 130 g
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Limonina lupina 5 g
- Limonin sok 20 ml
- Agavin sirup 75 g
- Koruzni škrob 25 g
Jagodni preliv:
- Zamrznjene jagode 200 g
- Kokosov sladkor 25 g
- Voda 55 ml
- Agar agar 2 g
Priprava
Testo:
V skledo damo vse suhe sestavine, premešamo, dodamo mokre sestavine in zgnetemo v testo.
Testo položimo med dva papirja za peko in razvaljamo v kvadrat velikosti približno 16 cm x 16 cm.
Razvaljano testo damo v pekač in pripravimo kremo.
Krema:
Vse sestavine damo v mešalnik in zmiksamo v gladko kremo.
Kremo zlijemo na testo in pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
Jagodni preliv:
Medtem, ko se pecivo peče, pripravimo preliv.
Jagode, kokosov sladkor ter vodo damo v posodo in zavremo. Kuhamo toliko časa, da se jagode zmehčajo, nato damo v mešalnik, dodamo agar agar in zmiksamo. Zlijemo nazaj v lonec ter vremo 2 minuti.
Zlijemo na pečeno pecivo in po želji dodamo rezine jagod ter pustimo, da se strdi.