Sestavine
- Bela pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
- Sol 1 ščepec
- Vanilijev sladkor 1 paket
- Limonina lupina 0.5 žličke
- Rjavi sladkor Demerara SPAR 70 g
- Bela čokolada s kokosom Veganz 80 g
- Kokosovo olje 100 g
- Rastlinski napitek 200 ml
- Sveže maline SPAR
- Vanilijev sladoled SPAR VEGGIE
Priprava
01
Suhe sestavine – moko, sladkor, sol, limonino lupinico in vanilijev sladkor – združimo v večji skledi. Dobro jih premešamo z metlico.
02
Nad paro stopimo kokosovo olje in belo čokolado. Tudi ti dve sestavini fino premešamo, da dobimo homogeno tekočino.
03
Čokoladno tekočino prilijemo k suhim sestavinam; prav tako prilijemo rastlinski napitek. Premešamo z metlico, da dobimo gladko in precej tekočo maso.
04
Pekač velikosti cca. 20x30cm namastimo ali, še bolje, vanj namestimo papir za peko. Vanj vlijemo maso za blondije in jo enakomerno razporedimo po pekaču.
05
Po vrhu potresemo sveže maline, če so te sezonske. Uporabimo lahko tudi zmrznjene maline, a se bo čas peke nekoliko podaljšal (glej spodaj).
06
Blondije pečemo v predogreti pečici na 180°C kakih 30 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so blondiji pečeni in če niso, jih pustimo v pečici še par minut. Če smo uporabili zamrznjene maline, se čas peke podaljša za približno 10 minut.
07
Pečene blondije vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se čisto ohladijo. Blondiji sobne temperature bodo imeli kremasto teksturo in bodo precej mehki. Blondiji iz hladilnika bodo bolj trdi in bodo lepše držali obliko.
08
Za malinove blondije s sladoledom blondije vsaj kako uro hranimo v hladilniku, da se učvrstijo in dobro ohladijo. Narežemo jih na enako velike kvadratke (najbolje 12 kvadratkov). Vzamemo en kos in nanj položimo kepico vanilijevega sladoleda. Po želji lahko sladoled nekoliko oblikujemo z jedilnim nožem, da zgornji kos blondija lepše paše na sladoledni sendvič.
09
Lahko pa seveda ponudimo tudi samo en kos blondija s kepico sladoleda in kako dodatno svežo malino. Pa vseeno priporočam sladoledne sendviče, ker je okus bombastičen in izkušnja nekaj posebnega.