20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
Sestavine
SUHE SESTAVINE
- Pirina polnozrnata moka 240 g
- Pecilni prašek 2 žlički
- Soda bikarbona 0.5 žličke
- Rjavi sladkor 3 žlice
- Kurkuma 0.5 žličke
- Sol 1 ščepec
MOKRE SESTAVINE
- Zrela banana 2
- Arašidovo maslo 1 žlica
- Rižev napitek 240 ml
OREHOVO POLNILO
- Mleti orehi 200 g
- Rjavi sladkor 2 žlici
- Arašidovo maslo 1 žlica
- Kakav 1 žlica
- Rum 1 žlica
- Limonina lupina 0.5 žličke
- Rižev napitek 150 ml
Priprava
01
Pripravimo vse sestavine. Suhe sestavine stresemo v skledo in premešamo. Sestavine za orehovo polnilo stresemo v drugo skledo in dobro premešamo. Mokre sestavine spasiramo v blenderju ali s paličnim mešalnikom.
02
Pripravimo “testo”. K suhim sestavinam dodamo mokre sestavine in premešamo.
03
V modelčke za muffine najprej dodamo žlico “testa”, nato žlico orehovega polnila in na koncu spet žlico “testa”. “Testo” na vrhu razporedimo tako, da objame polnilo.
04
Imamo dve opciji. Ali polnilo pustimo v žepku, ali pa ga s palčko oziroma z ročajem od žlice premešamo, da dobimo “vrtinec” in da prepletemo polnilo s testom, podobno kot pri potici. S palčko naredimo nekaj krogov od zunaj proti sredini.
05
Pečemo pri 200 stopinjah z ventilatorjem 25 minut.
06
Počakamo, da se malo ohladijo, nato pa jih po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Opombe
V receptu smo uporabili polnozrnato moko, ki je zaradi dodatnih vlaknin odlična za prebavo in nas prej nasiti. Če pa želimo, da so sloji orehovega polnila bolj vidni, uporabimo belo moko. Vmesna opcija je, da rižev napitek zamenjamo s sojinim, ki je močnejše bele barve. V tem primeru bo morda potrebno dodati več sladkorja, saj rižev napitek precej prispeva k sladkobi.