Tokrat velikonočno pojedino pripravite malo drugače in najbližjim postrezite okusen toast s SPAR PREMIUM velikonočnim kruhom in SPAR PREMIUM medeno šunko. Vse po receptu vrhunskega chefa Gregorja Vračka.
Sestavine
- Velikonočni kruh SPAR PREMIUM
- Velikonočna šunka SPAR PREMIUM
- Sir
- Hren svež
- namaz po izbiri
- Jajce
- Regrat
- Olivno olje
Majoneza
- Jajca
- Olje
- Vložen hren
- Sol
- Beli poper
Priprava
01
Spar PREMIUM velikonočni kruh narežemo na primerno debele rezine, prav tako narežemo šunk in sir.
02
Kruh premažemo z namazom po izbiri – chef je uporabil hrenovo majonezo, ki jo je ustvaril z vloženim hrenom: v kotličku z metlico razmešamo rumenjak, sol in ščepec sveže mletega belega popra. Postopoma, po kapljicah prilivamo olje med nenehnim stepanjem v isti smeri. Ko se masa zančne zgoščevati olje prilivamo v tankem curku. Nato dodamo še hren po okusu.
03
Med dva kosa kruha položimo šunko in sir, vse skupaj pa nato postavimo na ponev z olivnim oljem in popečemo na obeh straneh.
04
Naš toast položimo v ogreto pečico na 170 stopinj in pečemo še 5 do 10 minut.
05
Medtem poširamo jajce. Postopek si lahko ogledate tukaj.
06
Nato na pečen toast položimo nekaj regrata, jajce in čez naribamo še hren ter uživamo v veliki noči malo drugače.