Zakaj ne vidite vsebine?

Velikonočni toast

Chef Vračko
Chef Vračko
Čas aktivne priprave
10
min
Čas peke
25
min
Čas priprave

Tokrat velikonočno pojedino pripravite malo drugače in najbližjim postrezite okusen toast s SPAR PREMIUM velikonočnim kruhom in SPAR PREMIUM medeno šunko. Vse po receptu vrhunskega chefa Gregorja Vračka.

Priprava

01

Spar PREMIUM velikonočni kruh narežemo na primerno debele rezine, prav tako narežemo šunk in sir.

02

Kruh premažemo z namazom po izbiri – chef je uporabil hrenovo majonezo, ki jo je ustvaril z vloženim hrenom: v kotličku z metlico razmešamo rumenjak, sol in ščepec sveže mletega belega popra. Postopoma, po kapljicah  prilivamo olje med nenehnim stepanjem v isti smeri. Ko se masa zančne zgoščevati olje prilivamo v tankem curku. Nato dodamo še hren po okusu.

03

Med dva kosa kruha položimo šunko in sir, vse skupaj pa nato postavimo na ponev z olivnim oljem in popečemo na obeh straneh.

04

Naš toast položimo v ogreto pečico na 170 stopinj in pečemo še 5 do 10 minut. 

05

Medtem poširamo jajce. Postopek si lahko ogledate tukaj.

06

Nato na pečen toast položimo nekaj regrata, jajce in čez naribamo še hren ter uživamo v veliki noči malo drugače.