Zapečena cvetača s sirom in lešniki - Chef Štefelin

Zapečena cvetača s sirom in lešniki

Chef Štefelin
enostavno
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
5
min
Čas kuhanja
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Cvetača 1 kg
  • Jajca 3
  • Kisla smetana 200 g
  • Mleko 1 dl
  • Nariban sir 100 g
  • Mleti lešniki 100 g
  • Sol 2 ščepec
  • Poper ščepec
  • Muškatni orešček ščepec

Priprava

01

Cvetačo očistimo, odstranimo slabe zunanje liste in razdelimo na manjše cvetke (porabimo lahko tudi hrustljavi notranji del kocena) in v vreli vodi blanširamo 5 minut. Kuhano preložimo v ognjevarno posodo.

02

Preostale sestavine posebej dobro umešamo in z njimi prelijemo cvetačo. Pečemo 20 minut.