Zakaj ne vidite vsebine?

Zapečene domače bagel štručke z jajci, kremnim sirom, špinačo in feto

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
45
min
Čas peke

Sestavine

Domače bagel štručke

  • Bela moka 140 g
  • Grški jogurt 200 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Sol 0.75 žličke
  • Jajce razžvrkljano 1
  • Mešana semena
  • Mak

Jajčka s kremnim sirom, špinačo in feto

  • Maslo 1 žlica
  • Česen (na drobno nasekljan) 1 strok
  • Špinača 2 pesti
  • Kremni sir 90 g
  • Voda po potrebi
  • Sol
  • Poper
  • Čili v prahu
  • Olivno olje za premaz
  • Jajca 6
  • Feta sir

Priprava

01

Pečico segrejte na 190 stopinj.

02

V veliki posodi zmešajte moko, jogurt, pecilni prašek in sol.

03

S pomočjo lesene kuhalnice vse skupaj premešajte, da nastane enotna zmes. Testo bo na tej točki še zelo lepljivo.

04

Testo prestavite na dobro pomokano površino.

05

Rahlo pomokajte še testo in parkrat pregnetite, da nastane enotno testo. V kolikor se testo preveč lepi na prste dodajte še malo moke.

06

Iz testa oblikujte kepo in jo razdelite na 4 enake dele.

07

Vsak del razvaljajte v svaljek nato pa stisnite robova skupaj, da oblikujte okroglo bagel štručko z luknjo na sredini. Luknja naj bo premera vsaj 2 cm, saj se bagel med peko poveča in razširi, luknja pa potem zmanjša.

08

Oblikovane bagel štručke postavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 5 cm narazen.

09

Štručke premažite z razžvrkjljanim jajcem in posujte z mešanico semen ter maka.

10

Pekač postavite v pečico na najvišjo rešetko in pecite 25 minut oz. toliko časa, da so štručke zlato zapečene.

11

Pečene štručke vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Ohlajene štručke po dolžini prerežite na polovico, luknjo pa s prsti malenkost razširite, da boste lahko v sredino ubili jajce.

 

12

Pečico zmanjšajte na 180 stopinj.

13

Na srednjem ognju v večji ponvi stopite maslo.

14

Dodajte drobno nasekljan česen in pražite par minut, da zadiši in se obarva.

15

Dodajte svežo špinačo in premešajte. Pražite, dokler ne upade. Dodajte kremni sir in premešajte. Po potrebi, če se vse skupaj preveč zgosti, dodajte še par jedilnih žlic vode, da dobite gladko, a vseeno gosto omako.

16

Začinite s soljo in poprom ter odstranite.

17

Litoželezno ponev ali pekač namastite z maslom, da preprečite sprijemanje štručk na dno pekača.

18

V pekač položite razpolovljene štručke, s prerezano stranjo navzgor. Dodajte toliko razpolovljenih štručk, da prekrijete dno posode. Vse štručke po prerezani strani premažite z olivnim oljem in po vrhu okoli luknje nadevajte s kremno omako s špinačo. V sredino vsake bagel štručke v luknjo ubijte jajce. Beljak se bo razlil po pekaču, kar je v redu.

19

Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter dodajte nadrobljen feta sir.

20

Postavite v pečico in pecite 15 - 20 minut, odvisno od tega kako zelo zapečena jajčka imate radi. Za bolj tekočo sredico pecite 15-17 minut.

21

Postrežite s kančkom čilija v prahu in posujte s preostankom mešanice semen (opcijsko).

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz