PT80M min
Sestavine
Masa za parmezanove kroglice
- Maslo 75 g
- Parmezan 35 g
- Drobtine 75 g
- Jajca 2
- Juha
Zelenjavna juha
- Čebula 1
- Krompir 4 kosi
- Korenje 3 kosi
- Stročji fižol 70 g
- Česen 2 stroka
- Zelena 0.25 kosa
- Paprika v prahu 1 žlica
- Kurkuma 1 žlica
- Peteršilj 5 vejic
- Timijan 1 vejica
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
Priprava
Maso za parmezanove kroglice pripravimo 1 uro prej preden kroglice zakuhamo v juho. Vse sestavine za kroglice dobro premešamo med seboj.
Pazimo, da so vse sestavine enake (sobne) temperature, kar pomeni, da vzamemo jajca in maslo 1 uro prej iz hladilnika.
V segret lonec vlijemo malo olja in na njem na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo kurkumo in mleto papriko. Prepražimo ju skupaj s čebulo, da začimbi sprostita svojo aromo, nato pa dodamo na približno enake kocke narezan krompir, korenje, stročji fižol in zeleno ter na drobno sesekljan česen. Malenkost premešamo in zalijemo z vodo.
Dodamo lovor, timijan, solimo in popramo. Ko je zelenjava na ¾ kuhana, dodamo na drobno nasekljan peteršilj brez stebelc. Iz parmezanove mase naredimo kroglice, ki jih tik pred zdajci nežno položimo v počasi brbotajočo juhico. Kroglice kuhamo 5 minut.
Pripravljeno, dišečo in zelo okusno zelenjavno juho s parmezanovimi kroglicami nalijemo v krožnike in dekoriramo s poljubnimi zelišči.