Zelenjavna juha s parmezanovimi kroglicami - Sladki Chef

Zelenjavna juha s parmezanovimi kroglicami

Sladki Chef
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
80
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Masa za parmezanove kroglice

  • Maslo 75 g
  • Parmezan 35 g
  • Drobtine 75 g
  • Jajca 2
  • Juha

Zelenjavna juha

  • Čebula 1
  • Krompir 4 kosi
  • Korenje 3 kosi
  • Stročji fižol 70 g
  • Česen 2 stroka
  • Zelena 0.25 kosa
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Kurkuma 1 žlica
  • Peteršilj 5 vejic
  • Timijan 1 vejica
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Maso za parmezanove kroglice pripravimo 1 uro prej preden kroglice zakuhamo v juho. Vse sestavine za kroglice dobro premešamo med seboj.

Pazimo, da so vse sestavine enake (sobne) temperature, kar pomeni, da vzamemo jajca in maslo 1 uro prej iz hladilnika.

02

V segret lonec vlijemo malo olja in na njem na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo kurkumo in mleto papriko. Prepražimo ju skupaj s čebulo, da začimbi sprostita svojo aromo, nato pa dodamo na približno enake kocke narezan krompir, korenje, stročji fižol in zeleno ter na drobno sesekljan česen. Malenkost premešamo in zalijemo z vodo.

03

Dodamo lovor, timijan, solimo in popramo. Ko je zelenjava na ¾ kuhana, dodamo na drobno nasekljan peteršilj brez stebelc. Iz parmezanove mase naredimo kroglice, ki jih tik pred zdajci nežno položimo v počasi brbotajočo juhico. Kroglice kuhamo 5 minut.

04

Pripravljeno, dišečo in zelo okusno zelenjavno juho s parmezanovimi kroglicami nalijemo v krožnike in dekoriramo s poljubnimi zelišči.