45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas cvrenja
75
min
min
Čas vzhajanja
Sestavine
Krofi
- DESPAR Premium manitoba moka 400 g
- Sladkor 60 g
- Kvas 1 vrečka
- Maslo SPAR 30 g
- Mleko SPAR 230 ml
- Jajce DESPAR PREMIUM 1
- Vanilijeva aroma 1 žlička
Za cvrtje
- Sončnično olje SPAR
Posip
- Cimet 1 žlička
Priprava
Testo
01
V posodo stresi 400 g moke, 60 g sladkorja in vrečko suhega kvasa.
02
Dodaj 230 ml mlačnega mleka in 30 g stopljenega masla.
03
V posodo ubij še eno jajce in zlij žličko vanilijeve arome.
04
Iz sestavin zgneti prožno in voljno testo - z robotom to traja približno 7 minut.
05
Posodo s testom pokrij in pusti, da testo vzhaja do dvojne prostornine, približno eno uro.
Oblikovanje
01
Testo zvrni na pomokano površino in ga raztegni v enako debelo štruco, ki jo narežeš na osmine, vsako osmino pa še razpolovi.
02
Tako dobiš 16 kosov testa, ki jih oblikuješ v kroglice.
03
Kroglice zbiraj na pultu in jih pokrij s prozorno folijo, da se me oblikovanjem ne izsušijo.
04
Vsako kroglico s prsti in dlanmi zrolaj v daljšo kačo, ki jo nato z vlečenjem dlani v nasprotni smeri zavijemo okoli osi.
05
Kačo zagrabi za oba konca in dvigni in se bo sama zavila v obliko kite.
06
Oblikuj jo, oba konca pa dobro stisni skupaj.
07
Kite razporedi po leseni deski in jih pusti 15 minut, nato pa jih obrneš in zopet pustiš 15 minut.
Posip
01
V globokem krožniku zmešaj tri žlice sladkorja in žličko cimeta.
Cvrtje
01
V lonec z debelim dnom vlij dovolj olja, da se krof med cvrtjem ne bo dotikal dna.
02
Na srednje-visoki temperaturi ga segrevaj, dokler okoli ročaja kuhalnice ne zacvrči.
03
Naenkrat cvri 3-4 krofe, na vsaki strani 1-2 minuti.
04
Krofe zbiraj v visoki posodi s papirnatimi brisačkami in jih po kaki minuti povaljaj v cimetovem posipu.