24.12.2021

Anina zvezdica in Spar Slovenija že 10 let lepšata praznike družinam v stiski

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica in podjetje Spar Slovenija sta v okviru decembrske akcije »Podaj svojo dlan« ponovno polepšala praznične dni družinam v stiski. V okviru akcije je Spar Anini zvezdici že doniral živilske izdelke v vrednosti 15.000 evrov, s katerimi so obdarili kar 400 slovenskih družin, k dobrodelnosti pa je povabil tudi svoje kupce, ki lahko pri zbiranju hrane pomagajo vse do konca leta.   

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica in Spar Slovenija že od leta 2011 pišeta zgodbo srčnih gest in nesebične pomoči tistim, ki v času praznikov in medsebojnega obdarovanja občutijo še večjo stisko. Z decembrsko pobudo želita v duhu solidarnosti pomagati družinam in posameznikom v pomanjkanju ter z donacijo hrane pripomoči k prazničnemu vzdušju.

Sparova dobrodelna akcija se že desetletje odvija od začetka decembra do konca leta, v tem času pa lahko obiskovalci v trgovinah Spar, Interspar ali Spar partner dodajo svoj košček dobrega in v označen voziček Anine zvezdice darujejo hrano z daljšim rokom uporabe. Na seznamu izdelkov, ki jih bodo družine najbolj vesele, so na primer čaj, kava, mleko, moka, olje, kis, različni namazi, omake, konzervirane jedi, vloženo sadje in zelenjava, juhe iz vrečke, kosmiči, čokolino, marmelada, med, riž, testenine, polenta, zdrob, sladkarije, slani prigrizki, začimbe, sladkor, sol, pa tudi izdelki za osebno nego ter čistila.

Pobudnica projekta in ustanoviteljica organizacije Anina zvezdica, Ana Lukner Roljič je o letošnji akciji povedala: »Anina zvezdica že vrsto let uspešno širi svoje poslanstvo in postaja vsako leto večja zgodba. Do sedaj smo pomagali že več kot 280.000 družinam, pri čemer zase ne zadržimo niti centa, saj smo vsi prostovoljci. Sparu Slovenija smo iskreno hvaležni za vsakoletno podporo in velikodušno donacijo.«

Ob okrogli obletnici uspešnega sodelovanja z Anino zvezdico pa je generalni direktor Spara Slovenija, David Kovačič, dodal: »Vsekakor je skupni praznično-dobrodelni projekt z Anino zvezdico vreden posebne pozornosti, saj se le malo akcij lahko pohvali z desetletno tradicijo. Veseli nas, da skupaj prebujamo prave vrednote, združujemo ljudi v duhu solidarnosti ter omogočamo dostojno preživljanje praznikov za vse.«  

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>