17.06.2021

Dobrodelnega devetošolca Vida pri zbiranju sredstev podprl tudi Spar Slovenija

Devetošolec Vid Čeplak je z namenom, da se na Osnovni šoli Nazarje ohrani možnost brezplačnega šolanja, zbral 67 športnih rekvizitov znanih slovenskih športnikov in jih dal na licitacijo. Vida, ki je sin njihove dolgoletne sodelavke, je podprlo tudi podjetje Spar Slovenija in za licitacijo prispevalo košarkarsko žogo iz Košarkarske zveze Slovenije. Osnovni šoli Nazarje pa bodo v Sparu donirali dodatnih tisoč evrov.

 Osnovna šola Nazarje je edina šola v Sloveniji, na kateri so prav vse dejavnosti brezplačne, s čimer skrbi, da imajo vsi otroci enake možnosti. Šola tako pokrije vse stroške ekskurzij, šol v naravi, prevozov, tečajev plavanja, smučanja, fotokopiranj itd. Projekt brezplačne šole, ki traja že 13 let, pa je epidemija prvič postavila pod vprašaj, saj so bili v tem času močno omejeni pri izvajanju aktivnosti, kot je denimo dobrodelni koncert, s katerimi pridobivajo sredstva.

Da bi ohranil možnost brezplačnega šolanja za vse, se je devetošolec Vid Čeplak odločil, da bo zbral športne rekvizite znanih slovenskih športnikov, jih dal na licitacijo, izkupiček pa bo namenil za šolski sklad Osnovne šole Nazarje in nadaljevanje projekta brezplačna šola. Presežek sredstev bo namenil za druge šole v Zgornji Savinjski dolini. Pri projektu so mu poleg ravnateljice OŠ Nazarje Vesne Lešnik in začetnika projekta brezplačne šole Jožeta Kavtičnika pomagala tudi starša. Vidova mati, Nina Kos Čeplak, ki je zaposlena v podjetju Spar Slovenija, je ob tem povedala: »Na začetku sva bila z možem skeptična, saj gre za obsežen projekt. Ko pa sva videla, da se je zadeve lotil resno, sva se odločila, da ga podpreva. Njegova prizadevanja je opazil tudi predsednik države, ki mu je podelil častno pokroviteljstvo Boruta Pahorja. Danes sva z možem izredno ponosna nanj in upava, da je motiviral več mladih, da pomagajo, kjer lahko.«

Že drugemu dobrodelnemu projektu mladega Vida se je pridružilo tudi podjetje Spar Slovenija in mu za licitacijo podarilo košarkarsko žogo, posebej izdelano za 70-letnico Košarkarske zveze Slovenije. Osnovni šoli Nazarje bodo donirali še dodatnih 1000 evrov, da bodo lahko vsi otroci Zgornje Savinjske doline uživali brezskrbno šolanje v sklopu projekta brezplačne šole.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>