13.03.2023

Donacija lokalnim društvom ob prenovi trgovine SPAR na Jesenicah

Spar Slovenija je na Jesenicah 23. februarja odprl prenovljeno trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice, Glasbeno šolo Jesenice ter Košarkarski klub Jesenice.

 Sparovi kupci so ob otvoritvi prenovljenega hipermarketa Spar Jesenice največ glasov namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Jesenice, ki bo donacijo v višini 1.500 € namenilo nakupu gasilske opreme. Drugi po številu glasov je bil Košarkarski klub Jesenice, ki bo prejetih 1.000 € namenil za nakup nove košarkarske opreme za otroke, Glasbeni šoli Jesenice pa je pripadla donacija v višini 500 € za nakup inštrumentov.

Sparova trgovina je prenovljena v naravnih tonih in materialih, veliko pozornost pri obnovi pa so namenili svežemu programu ter trajnostnim posodobitvam. Hipermarket SPAR Jesenice ima po novem vgrajeno varčno razsvetljavo LED in okolju prijaznejše zaprte hladilnike ter zamrzovalne omare. Poleg tega ima tako kot večina trgovin SPAR in INTERSPAR urejeno zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo. Spar Slovenija si namreč vselej prizadeva ostati odgovoren partner za družbo in okolje, v katerem deluje, zato je trajnostni vidik postal tako rekoč stalnica pri slehernem projektu ali gradnji.