21.04.2021

Gradnja nove trgovine SPAR Cerkno

Spar Slovenija bo v poletnih mesecih v Cerknem odprl novo trgovino. Supermarket Spar bo zgrajen v skladu z najmodernejšimi smernicami gradnje trgovin SPAR, zaposloval pa bo 24 novih sodelavcev.

Nov supermarket Spar v Cerknem, ki bo kupcem svoja vrata odprl v poletnih mesecih, bo obsegal več kot 1.100 kvadratnih metrov sodobno urejene prodajne površine. Trgovina bo imela vse elemente moderne gradnje, ki so stalnica pri gradnji novih trgovin SPAR. V ospredju trgovine bodo sveži oddelki z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave, ki bo vključeval tudi izdelke slovenskih pridelovalcev. Na voljo bodo tudi oddelek kruha in peciva s samopostrežnim oddelkom, delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse ter mesnica in ribarnica. Manjkala ne bo niti ponudba z alternativno prehrano in oddelek SPAR TO GO s številnimi pripravljenimi jedmi, sendviči in solatami, ki jih bodo lahko kupci odnesli s seboj. Za prijetno nakupovalno izkušnjo in kakovostno ponudbo bo v supermarketu skrbelo 24 ljudi, ki bodo zaposleni za polni delovni čas. Pred trgovino bo prostor za brezplačno parkiranje 59 vozil.

Ob gradnji pa v podjetju Spar Slovenija mislijo tudi na trajnostni vidik nove trgovine. Supermarket Spar Cerkno bo imel vgrajeno varčno razsvetljavo LED in učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehniko, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema bo supermarket okolju prijazen, saj za svoje delovanje ne bo uporabljal klasičnih energentov.

»V Sparu so kupci vedno na prvem mestu, zato bomo poskrbeli, da Cerkljanom zagotovimo najsodobnejšo nakupovalno izkušnjo. V novo trgovino je vloženega veliko truda in prepričani smo, da bo zadovoljila želje in potrebe slehernega kupca. Ker je ena naših prioritetnih nalog tudi skrb za okolje, bo trgovina energetsko varčna, poslovala pa bo z manjšim ogljičnim odtisom,« je ob obisku gradbišča povedal generalni direktor Spara Slovenija David Kovačič.

Župan občine Cerkno Gašper Uršič, pa je med obiskom dejal: »Spar Slovenija bo s svojo novo trgovino v Cerknem odprl dodatna delovna mesta in poskrbel za sodobno nakupovalno izkušnjo. Veseli me, da bodo lokalni prebivalci in turistični obiskovalci lahko uživali v prijetnem ambientu, ponudbi kakovostnih izdelkov in prijazni postrežbi. Lokacija trgovine bo olajšala in razširila možnosti dostopa do trgovine tako okoliškim prebivalcem kot tudi turistom. Hkrati pa je to prvi korak k razvoju kraja Cerkno v smeri sodobnega središča občine, ki prebivalcem ponuja kakovostno življenje.«
O načrtih za prihodnost je spregovoril tudi Marjan Batagelj: »Obljubo, da bomo pripravili vse potrebno na stavbnem zemljišču in pripeljali investitorja za izgradnjo trgovskega centra, smo izpolnili. Dano besedo držimo, čeprav ni bilo enostavno. Udejanjili smo tisto, kar ni bilo narejeno že pred skoraj petnajstimi leti. Uspešno sodelovanje Hotela Cerkno, ekipe podjetja Spar Slovenija, občinske uprave Občine Cerkno in Upravne enote Idrija se kaže z izgradnjo novega trgovskega centra v Cerknem. Pomembno je, da se potenciali Cerknega s pozitivnim delom vseh udeleženih razvijajo naprej. Upajmo, da se tudi pogoji za poslovanje v turizmu izboljšajo, da bomo lahko nadaljevali  začrtano investicijsko pot.  Nadaljnji razvoj turizma  bo z novim trgovskim središčem dobil nov zagon.«

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>