16.12.2019

Hit produkt 2019 je naravna gazirana pijača BeLife kombuča

Štiri izjemna leta, 28 podjetniških ekip, več kot sto izdelkov Štartaj Slovenija na policah Sparovih trgovin ter še enkrat toliko strastnih in predanih sodelavcev so temelj uspešnega projekta in dokaz, da sami zmoremo veliko, skupaj pa zmoremo vse.

Skupaj s partnerjema medijsko hišo POP TV in oglaševalsko agencijo Formitas smo letos že četrtič zapored na trg pripravili 8 podjetniških ekip. Neprecenljive izkušnje so jih oblikovale v samostojne podjetnike, le eden izmed njih pa si je lahko prislužil naziv Hit produkt leta 2019. To je postala naravna gazirana pijača BeLife kombuča, ki jo ustvarjata brata Mirza in Zlatan Ljubijankić.

Lani se je BeLife kombuči uvrstitev v 3. sezono projekta za las izmuznila, zato je bil podpis pogodbe s Sparom in razglasitev za HIT produkt 4. sezone za brata Ljubijankić še toliko bolj čustven:
“Občutki so nepopisni, sva polna emocij. Skozi cel projekt je bil najin cilj priti do pogodbe in postati partner s Spar Slovenija, najino delo pa se zdaj šele začenja. Postavila sva nov mejnik tako v osebnem življenju, kot tudi za BeLife. Vse to sva dosegla s trdim delom in vztrajnostjo, izredno hvaležna pa sva vsem kupcem, ki ste nama to omogočili. Brez vas nama to ne bi uspelo!”

Sveža podjetniška energija je ponovno dokazala, da se s pravim pristopom in predanostjo, tudi v trenutkih, ko bi bilo lažje odnehati, da uspeti. Nova generacija podjetnikov se je predstavila z izdelki, ki sledijo trajnostnemu razvoju in trendom, ter odprla nove kategorije izdelkov z velikim potencialom za nadaljnji razvoj.

Ob zaključku še ene uspešne sezone je generalni direktor SPAR Slovenija mag. Igor Mervič povedal:
“Kljub mojim izkušnjam sem bil nad podjetniki znova presenečen. Navdušilo pa me je, da imajo neverjetno energijo. Pripravljeni so bili na odrekanje, ki jih je na koncu pripeljalo do uspeha ter velikega zadovoljstva. Presenetila in navdušila pa me je tudi reakcija naših kupcev. Razumevajoči do startup scene, velikega povpraševanja in posledično praznih polic, nam tega niso zamerili. Bili so tolerantni, za kar se jim iz srca zahvaljujem.”

Podpora kupcev ogromno pomeni tudi podjetnikom. Vseh 8 izdelkov letošnje sezone ostaja na policah trgovin INTERSPAR, 5 od njih pa boste od januarja 2020 imeli možnost kupiti tudi v izbranih trgovinah SPAR. Tako imajo podjetniki še večji zagon za razvoj novih izdelkov in širitev poslovanja. Podjetnik Ervin Presiček, ustvarjalec poučne sestavljanke GOGIX, je svoje misli ob tem strnil:
“Čeprav nisem nikoli pretekel maratona, bi rekel, da so občutki ob podpisu pogodbe temu podobni. Vesel in ponosen ob dejstvu, da mi je uspelo nekaj, za kar sem se trudil in čakal desetletje, a tudi nekako utrujen in malo zaskrbljen, saj ne vem kakšen bo »muskelfiber«. Zagotovo pa sem vznemirjen, ker se pred mano odpirajo vrata, ki so do sedaj bila trdno zaklenjena.”

Na vprašanje, kako je spremljati podjetniške zgodbe, ki se razvijajo od ideje pa vse do zgodbe o uspehu, Aleš Muhič, direktor trženja v medijski hiši PRO PLUS, odgovarja:
“Navdušujejo me! Podjetniki v delo vlagajo zelo veliko energije, osredotočenosti in predanosti. Zaradi teh odlik so, v pol leta trajanja projekta, zrasli v odlične podjetnike, ki stojijo pred nami danes.”

Na Sparovih policah ostaja vseh 8 izdelkov 4. sezone Štartaj Slovenija. Poleg BeLife kombuče so to še mesne in zelenjavne omake Alla Luigi, globoko zamrznjen 100-odstotno rastlinski burger Altburger, poučna igrača GOGIX, magnezijeva krema Magea, globoko zamrznjen narastek iz čokolade Moj Sufle, naravno organsko gnojilo Vermipur in mešanica za hitro pripravo uravnoteženega obroka Zivabowl.

Zaključek sezone je tudi trenutek, ko se misli umirijo in pretekla štiri leta projekta dobijo pomen. Svoje misli ob tem je tako strnila Mojca Randl, direktorica skupine Formitas:
“Več kot sto članov izjemno usklajene ekipe iz podjetij Spar Slovenija, medijske hiše Pop TV in agencije Formitas vse leto trdo delamo, da pripeljemo ta projekt čim bolj nežno do konca, se pri tem celo zabavamo in to me poganja. Izjemno ponosna sem, da smo v 4 letih dali priložnost 36 podjetniškim ekipam, od katerih je velika večina še vedno na policah Sparovih trgovin. Še vedno nas razveseljujejo z novimi izdelki in odpirajo nova delovna mesta. Zahvala gre Sloveniji in Slovencem, ki z nakupi podpirajo ta projekt.”

Hvala, ker podpirate svežo podjetniško energijo!

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>