14.09.2021

Izdelki šeste generacije podjetnikov Štartaj Slovenija so že na naših policah

S projektom ŠTARTAJ SLOVENIJA smo, skupaj s partnerjema oglaševalsko agencijo Formitas in medijsko hišo POP TV, za vstop na trg pripravili že 44 podjetniških ekip. Danes jih je v naših trgovinah še vedno prisotnih kar 32, od začetka projekta pa so razvili že več kot 200 izdelkov.

V letošnjem letu ponovno predstavljamo 8 novih podjetniških ekip in 21 inovativnih izdelkov. Njihove zgodbe pa boste lahko od 3. oktobra dalje spremljali vsako nedeljo zvečer na POP TV skupaj z voditeljico Mašo Pavoković.

Včeraj se je z otvoritvenim dogodkom v trgovini INTERSPAR Citypark uradno začela šesta sezona projekta ŠTARTAJ SLOVENIJA. Na dogodku so se zbrali vsi letošnji podjetniki, partnerji projekta in nekateri znani slovenski vplivneži.

Ob tej priložnosti je svoje misli delila tudi ustanoviteljica in predsednica skupščine Formitas Group ga. Mojca Randl: »Zelo me veseli, da se je podjetništvo v Sloveniji v zadnjih šestih letih spremenilo. Ne samo, da se vedno več mladih odloča za podjetniško pot, pot izbirajo pametno in preudarno. Njihove vrednote se odražajo v izdelkih, ki so vedno bolj trajnostni, poleg tega pa opažamo tudi trend vračanja mladih nazaj na kmetije.«

Od trenutka, ko so podjetniki izvedeli, da bodo svoje izdelke lahko ponudili našim kupcem, so se začeli meseci priprav in odrekanj. Ves trud pa je bil poplačan danes, ko so svoj izdelek ugledali na posebni polici Štartaj Slovenija.

Na dogodku je generalni direktor SPAR Slovenija g. David Kovačič povedal: »Kriteriji, po katerih izbiramo podjetnike, niso samo projekcija prodaje, ampak tudi širši okoljski in družbeni cilji. Vsi izdelki, ki smo jih postavili na police danes, imajo trajnostno noto. Upam, da bodo pomenili tudi korak k bolj trajnostnem nakupnem obnašanju v Sloveniji.«
Nabor izdelkov je tudi letos inovativen in trajnostno usmerjen. Od negovalnega kremnega pilinga Bossy Cafe, zobnih tabletk Alternative+, brezglutenskih testenin iz sladkega krompirja Batasta, osvežilnega jabolčnega ciderja Malner, do omak za pomakanje Dipsi. Za uravnotežen obrok poskrbijo bio zamrznjeni sojini izdelki Trnulja, okusen obrok za pse nudi Feedko, za spodbujanje učenja skozi igro pa poučni eksperimenti Innobox.

Direktor trženja v podjetju PRO PLUS g. Aleš Muhič je o izboru letošnjih kandidatov dodal: »Mogoče je bilo pred leti, ko smo s projektom še začenjali, težje. Glede na to, da je na prodajnih policah ostalo 32 od 44 podjetniških ekip, verjamem, da znamo izbrati podjetnike in izdelke z dobrim potencialom. Predvsem nas prepriča ideja, strast podjetnikov in tisti skriti faktor, ki loči najboljše od dobrih.«  
Ponosni smo, da že šesto leto podpiramo svežo podjetniško energijo in dokazujemo, da sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse!

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz