14.06.2023

Izdelki Sparove blagovne znamke prejemajo visoke ocene in zlata priznanja

Spar Slovenija vedno znova dokazuje, da na svoje trgovske police postavlja zares kakovostne izdelke lastnih blagovnih znamk SPAR. To potrjujejo tudi neodvisne strokovne institucije, ki izdelke vsako leto ocenjujejo in jim podeljujejo prestižne nagrade.  

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vsako leto ocenjujeta izdelke najrazličnejših blagovnih znamk in najkakovostnejše tudi nagradita. Letos so med nagrajenimi znova tudi izdelki Sparovih blagovnih znamk, katerih kakovost redno preverjajo na Biotehniški fakulteti in v Nacionalnem laboratoriju za hrano. ZPS je visoko oceno kakovosti podelila izdelkom v kategorijah živil, živil za otroke in nege za telo, zlato priznanje GZS pa so prejeli izdelki Pekarne SPAR. Prav tako pa je podjetje Spar Slovenija v letošnjem letu tudi med prejemniki nagrad za inovativna živila leta, ki jih podeljuje Inštitut za nutricionistiko.

Med nagrajenimi izdelki Zveze potrošnikov Slovenije leta 2023 v kategoriji živil sta dva Sparova izdelka, ki sta na testu kakovosti zasedla najvišje mesto – SPAR mleto goveje meso, s katerim kupci lahko ustvarijo nadvse okusen mesni obrok, in Spar Natur pur mleti orehi, ki bodo popestrili marsikatero slano ali sladko jed. Med neživilskimi izdelki pa je na testu kakovosti drugo mesto zasedel izdelek Barbecue oglje za žar, ki je popolna izbira za vsakega pravega žar mojstra.

Naziv »Odlični pekovski izdelek« in zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije si je prislužil cel spekter izdelkov iz Pekarne SPAR. Med njimi so naslednji nagrajenci: Matjažev temni hlebec, Matjažev svetli hlebec, Pirin kruh, Beneški kruh, SPAR Premium tradicionalna baguetta, Nogometni kruh, Sitarjev hlebček, Rženi hlebec in Durum kruh. Prav tako je bila z zlatim priznanjem nagrajena kremna rezina iz Pekarne SPAR, ki bo izpolnila majhne želje velikih sladkosnedov.

Spar Slovenija je v letošnjem letu že osmič tudi med prejemniki nagrad za inovativna živila leta, ki jih podeljuje Inštitut za nutricionistiko. Nagrado so si prislužili Droženi kruh s semeni Pekarne SPAR ter dva predpripravljena obroka SPAR To go: skodelica MVP s piščancem in veganska sadna skodelica Time Out. Inštitut za nutricionistiko iz Ljubljane je z izborom najbolj inovativnih živil sicer pričel leta 2014, vanj pa so uvrščeni izključno izdelki, proizvedeni v Sloveniji in na tržišče uvedeni v zadnjem letu.

»V podjetju SPAR Slovenija smo nadvse ponosni, da izdelki naših blagovnih znamk prejemajo visoke ocene za kakovost, in se zavezujemo k temu, da bomo na tem delali tudi v bodoče,« je dodala vodja razvoja in kakovosti produktov v podjetju Spar Slovenija, mag. Urška Brodnik.