08.12.2021

Na Ravnah na Koroškem se je odprla 111. trgovina SPAR

Otvoritev hipermarketa SPAR Ravne Javornik, ki se je odvila  9. decembra, je potekala v duhu dobrodelnosti. Spar Slovenija je s pomočjo obiskovalcev razdelil donacijo v višini 3.000 evrov in z njo podprl tri lokalne organizacije: Društvo Koroški medgeneracijski center, Prostovoljno gasilsko društvo Ravne ter Društvo Hiška Ravne.

Po devetih mesecih gradbenih del se v četrtek, 9. decembra, ob 9. uri na Javorniku 70 odpira popolnoma nova in hkrati druga trgovina SPAR na Ravnah na Koroškem. Investitor gradnje trgovskega objekta Javornik, v katerem se nahaja nov hipermarket SPAR, je podjetje CP Nepremičnine d.o.o. V novem nakupovalnem centru bodo tudi drogerija, kavarna in dve trgovini z oblačili. Nova trgovina SPAR obsega 1.449 kvadratnih metrov površin, od tega predstavlja prodajni del približno 900 kvadratnih metrov, celotna investicija podjetja SPAR Slovenija v opremo nove trgovine pa je znašala 1,25 mio evrov. Trgovina združuje trajnostne rešitve, elemente moderne gradnje ter prepoznavno privlačno podobo, ki zaznamuje trgovine SPAR po vsej Sloveniji. Za osvetlitev bodo skrbele varčne LED žarnice, za vzdrževanje primerne temperature objekta pa talno gretje in hlajenje ter sodobni sistem, ki uporablja 100 % naravni plin CO2. Slednji je stalnica v vseh novih trgovinah SPAR, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov in je posledično okolju prijaznejši. V trgovini bo med drugim omogočeno tudi zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s katerim lahko kupci podprejo krožno gospodarstvo.

V ospredju trgovine se nahaja Sparova tržnica z bogato ponudbo sezonskega sadja in zelenjave, v kateri posebno mesto zavzema lesen kozolec z izdelki slovenskih pridelovalcev. Med izbiro dnevno svežih in v trgovini pripravljenih jedi Spar To Go bodo obiskovalci našli raznovrstne sendviče, pečene jedi, solate, sladice ter mešanice svežega sadja, ki se bodo odlično izkazali v trenutkih lakote in pomanjkanja časa. Manjkala ne bo niti široka izbira kruha in peciv na samopostrežnem oddelku s pekovskimi izdelki ter dobro založena delikatesa, mesnica in ribarnica. Za prijetno nakupovanje in zadovoljstvo kupcev bo skrbela uigrana ekipa 23 sodelavcev, zaposlena za polni delovni čas, pred trgovino pa bo na voljo kar 107 brezplačnih parkirnih mest.

Odprtje že 111. trgovine Spar v Sloveniji je David Kovačič, generalni direktor Spara Slovenija, pospremil z besedami: »Za nami je kar devet intenzivnih mesecev in ponosni smo, da lahko prebivalcem Raven na Koroškem ter okoliških krajev še pred novim letom ponudimo prijazno in moderno nakupovalno izkušnjo v prijetnem ambientu. Pri izpeljavi slehernega projekta stremimo k čim bolj trajnostnim rešitvam v želji, da ostajamo odgovoren partner za družbo in okolje, v katerem delujemo.«

Otvoritev trgovine bo Spar popestril z glasovanjem kupcev o višini donacije in jo razdelil med Društvo Koroški medgeneracijski center, ki bo denar namenilo prostovoljcem za njihovo požrtvovalno delo, Prostovoljno gasilsko društvo Ravne za nakup nove gasilske opreme ter Društvo Hiška Ravne za izvedbo predavanj o ozaveščanju o specifičnih učnih težavah.

Vabljeni v najnovejšo trgovino SPAR v Sloveniji!

DELOVNI ČAS HIPERMARKETA SPAR RAVNE JAVORNIK:
PON–SOB: 8.00–20.00

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>