13.03.2019

Nova trgovina SPAR na Bledu

SPAR Slovenija je v četrtek, 14. marca, na Bledu odprla svojo 102. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Slovesnega odprtja nove trgovine, ki se nahaja v bližini samega centra Bleda, se je poleg predstavnikov podjetja SPAR Slovenija udeležil tudi župan občine Bled Janez Fajfar. Ob tem dogodku je podjetje SPAR Slovenija podarilo 4.000 evrov Gasilski zvezi Bled - Bohinj za izvedbo vsakoletnega mladinskega letovanja na morju.

Nik Jarh AV Studio Nik Jarh AV Studio

SPAR Slovenija je nov supermarket SPAR na Bledu zgradil v skoraj osmih mesecih v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del podjetjem ADRIAING, d.o.o. Arhitekturni načrt objekta so pripravili Miha Furlan, univ. dipl. inž. arh., iz podjetja Artoda, d. o. o., v sodelovanju s podjetji PNZ svetovanje in projektiranje d.o.o., IB-TECHNO d.o.o in z Gradbenim birojem Mele s. p.

Trgovina SPAR obsega skupaj skoraj 1.700 kvadratnih metrov sodobno urejene površine in se s svojo podobo lepo umešča v sam kraj. Zunanjost objekta je iz stekla ter marmornih plošč, ki ponazarjajo lepote slovenskih Julijskih Alp, nadstrešek trgovine pa je iz lesa, ki je pogosto uporabljen material v gorenjski arhitekturi. Poleg trgovine se nahaja tudi gostinski lokal. Celoten objekt je podkleten in nudi parkirni prostor 64 avtomobilom, pred trgovino pa je prostor za 24 vozil. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno vzdušje bo v novem supermarketu skrbelo 32 zaposlenih.

Trgovina SPAR na Bledu ima vse elemente moderne gradnje, ki so zadnja leta že stalnica novih trgovin SPAR in INTERSPAR. V ospredju trgovine so sveži oddelki z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave na čelu. SPAR ceni domače pridelovalce, zato posebno mesto zavzema leseni kozolec, kjer so na voljo izdelki slovenskih pridelovalcev. Poleg oddelka sadja in zelenjave obiskovalce na začetku trgovine pozdravi oddelek kruha in peciva, ki mu sledijo delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse, mesnica ter ribarnica. Na voljo je tudi ponudba z alternativno prehrano ter poseben prostor za hlajene pijače. V trgovini je zelo dobro založen tudi oddelek, imenovan SPAR TO GO, ki je v današnjem hitrem življenjskem slogu zelo aktualen. V njem so na voljo številne že pripravljene jedi, sendviči, solate in sladice, ki se jih lahko preprosto odnese s seboj. Vsem, ki bodo želeli opraviti hiter nakup, bodo na voljo tudi štiri hitre blagajne.

Nova trgovina je energetsko varčna, saj ima vgrajeno varčno razsvetljavo LED, za gretje in hlajenje celotne trgovine je vgrajen učinkovit sistem »System Transkritisch CO2«. Gre za hladilno tehniko, ki uporablja plin CO2. Z odpadno toploto hladilne tehnike bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je trgovina okolju prijazna, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov.

V Sparu tudi letos nadaljujejo z družbeno odgovorno kampanjo Razmišljaj EKOlogično, s katero spodbujajo trajnostno ravnanje in manjšo porabo plastičnih vrečk. Z namenom ekološkega ozaveščanja in varovanja narave načrtujejo čistilne akcije, konec maja bodo očistili tudi Blejsko jezero. Doslej so v okviru te akcije pomagali očistiti že pet slovenskih rek in na kopno potegnili več kot dve toni odpadkov.


Na dan odprtja nove trgovine SPAR na Bledu, 14. marca 2019, je bil za vse obiskovalce in mimoidoče organiziran program s številnimi znanimi gosti, ki se je začel ob 10. uri in je trajal vse do poznega popoldneva. Navzoče je pozdravila Pihalna godba Gorje, ki ji je sledil protokolarni del. Zbranim je zapela Nuša Derenda, nastopil je tudi ansambel Storžič. V popoldanskem času je bil organiziran bogat otroški program s čarodejem Janijem, otroško folklorno skupino Ribno, plesno-gledališko skupino Navihančki in KD Kamotom. Na odru so se zvrstili pevka Manca Špik in glasbena skupina Malibu.

SPAR Slovenija bo s svojo novo trgovino ob severni blejski obvoznici poskrbel za sodobno in prijetno nakupovalno okolje, obiskovalci pa bodo lahko uživali v kakovostni in ugodni ponudbi izdelkov ter prijazni postrežbi.

DELOVNI ČAS SUPERMARKETA SPAR BLED:
PON–NED: 7.00–21.00

Prenesite objavo za medije