28.09.2023

Nova trgovina SPAR City v celjskem mestnem jedru

SPAR Slovenija je v središču Celja, na Prešernovi ulici 10, odprl novo trgovino SPAR City Prešernova. SPAR City predstavlja nov koncept mestnih trgovin, ki omogočajo hitro, priročno in enostavno nakupovanje. Gre za tretjo trgovino tega tipa v Sloveniji. Slovesna otvoritev je potekala danes, 28. septembra 2023. Te se je poleg predstavnikov podjetja SPAR Slovenija udeležil tudi župan Mestne občine Celje, Matija Kovač.

Nova trgovina Spar City Prešernova se nahaja v kulturno zaščitenem objektu, kjer je bila v času pred drugo svetovno vojno ena prvih blagovnic Stermecki. Zgradba se zdaj, poleg z na novo umeščeno trgovino, ponaša še s prenovljeno zunanjo podobo, fasado. Stavbni prostor za postavitev nove poslovalnice je zagotovilo podjetje PRO-REAL ESTATE d.o.o., ki je v sodelovanju z gradbenim podjetjem FM projekt d.o.o. uspešno opremilo in pripravilo novo trgovino v štirih mesecih. Investicija v zgradbo in opremo najete trgovine, ki jo je financiralo podjetje SPAR Slovenija, je znašala več kot 900.000 evrov. Skupna površina poslovalnice obsega več kot 580 kvadratnih metrov, za kakovostno ponudbo in prijetno vzdušje v njej pa skrbi 17 ljudi, zaposlenih za polni delovni čas.

SPAR City je manjši tip trgovine, ki kupcem omogoča hitre, enostavne in priročne vsakodnevne nakupe. Že samo ime trgovine pove, da je prilagojena sodobnemu urbanemu utripu, je nekoliko manjša, vendar ponuja raznolik in kakovosten izbor živil in drugih proizvodov. Poudarek je na ponudbi dnevno svežih in v trgovini pripravljenih jedi. Velik del teh sestavlja pestra ponudba sveže pripravljenih izdelkov iz lastne linije Spar TO GO, v kateri kupci najdejo pice, francosko pecivo, bureke, raznovrstne sendviče in solate, za poobedek pa sladice in pripravljene mešanice svežega sadja. Manjka tudi ne pečeno meso, ocvrta zelenjava in mesne jedi, narastki in lazanje. Kruh in pekovsko pecivo si obiskovalci nove trgovine lahko vzamejo sami na samopostrežnem oddelku, izbirajo pa lahko tudi med vnaprej pripravljenimi jedmi, ki jih pred zaužitjem preprosto le še pogrejejo. Za tiste, ki si želijo opraviti hiter nakup, so na voljo tri hitre blagajne.

V podjetju SPAR Slovenija se kot imetniki certifikata Green Star zavedajo pomena energetske varčnosti, zato ima nova trgovina SPAR City Prešernova vgrajen sistem ogrevanja in hlajenja z odpadno toploto, ki uporablja 100 % naravni plin CO2 in ni škodljiv za okolje. Poleg tega je celotna trgovina opremljena le z varčno LED-razsvetljavo, ki pripomore k manjši porabi električne energije.

Ob otvoritvi nove trgovine SPAR City Prešernova je bila pripravljena slovesnost z uradnim prerezom traku, ki se je je poleg predstavnikov investitorja in Spara Slovenije udeležil tudi župan Mestne občine Celje, Matija Kovač. Za vse obiskovalce in mimoidoče je organiziran zabavni program z DJ-jem, ki se je pričel že zjutraj. Zbrani lahko uživajo v brezplačnih degustacijah in sodelujejo v nagradnih igrah.

Glavni izvršni direktor Spara Slovenija David Kovačič je ob otvoritvi nove trgovine v Celju povedal: »Prebivalcem Celja smo želeli zagotoviti priročno trgovino s smiselno široko in svežo ponudbo, prilagojeno dinamičnemu in hitremu tempu življenja v mestu, ki bo v luči sodobne nakupne izkušnje zadovoljila želje in potrebe vsakega kupca.«

V vrtincu mestnega vrveža si vzemite trenutek in odkrijte novo, sodobno trgovino SPAR City na Prešernovi ulici 10 v Celju.

PROGRAM OB OTVORITVI:
Od 9. ure dalje:                                                                   

  • svečana otvoritev                                                   
  • zabava z DJ-jem                                                    
  • brezplačne degustacije
  • nagradne igre

DELOVNI ČAS SPAR CITY PREŠERNOVA:
PON – PET: 7:00 – 20:00, SOB: 8:00 – 18:00

Vljudno vabljeni!  

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>