08.09.2021

Ob odprtju trgovine SPAR Cerkno donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v Cerknem 19. avgusta odprl že svojo 109. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so med tri lokalne organizacije, ki so jih izbrali kupci, razdelili donacijo v vrednosti 3.000 evrov. Največ glasov je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno, ki prejme donacijo v višini 1.500 evrov. Sledilo je Društvo Sožitje Idrija – Cerkno, ki mu pripada donacija v višini 1.000 evrov in taborniški Rod aragonitnih ježkov (RAJ) Cerkno z donacijo v višini 500 evrov.  

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno, ki je s strani Sparovih kupcev prejelo največ glasov, bo prejeta sredstva namenilo nakupu zaščitnih oblek: »V veliko veselje nam je bila že zgolj informacija, da se lahko potegujemo za donacijo sredstev podjetja Spar Slovenija, v še večje veselje pa nam je, da so nam kupci namenili največ glasov. Člani društva smo vedno pripravljeni pomagati, pa naj gre za požare, naravne ali druge nesreče. Ker pa smo neprofitna in prostovoljna organizacija ter za nakup in vzdrževanje opreme potrebujemo nemalo finančnih sredstev, smo za vsakršno pomoč tako podjetij kot fizičnih oseb neizmerno hvaležni. Na tem mestu se najlepše zahvaljujemo podjetju Spar Slovenija za donacijo in kupcem, ki ste nam namenili toliko glasov. Sredstva bomo namenili nakupu zaščitnih oblek za operativne gasilce, da bodo lahko še varneje opravljali svojo glavno nalogo – pomagati v nesreči. Še enkrat hvala in z gasilskim pozdravom NA POMOČ!,« je ob prejemu donacije povedal predsednik društva PGD Cerkno Danilo Sedej.

Drugo donacijo bo prejelo Društvo Sožitje Idrija – Cerkno, ki se posveča pomoči osebam z motnjami v duševnem razvoju. »Člani Društva Sožitje Idrija – Cerkno smo zelo hvaležni trgovini Spar, da nam je namenila donacijo. Naši varovanci ter njihove družine in skrbniki se radi udeležijo rehabilitacijskih programov, ki jih pripravljamo. S temi sredstvi bomo lahko organizirali dodatne zanimive aktivnosti in jim polepšali dneve. Tako jim bomo skupaj risali nasmehe na obraze. Hvala v imenu članov Društva Sožitje Idrija – Cerkno,« nam je sporočila Valentina Mlakar iz društva Sožitje.

Iz taborniškega Rodu aragonitnih ježkov (RAJ) Cerkno pa so se zahvalili z besedami: »Cerkljanski taborniki smo Sparu Slovenija zelo hvaležni za donacijo, ki nam bo pokrila del stroškov za nakup novih šotorov za letna taborjenja. Otroci bodo tako poletne dni v naravi preživeli v novih in kakovostnih šotorih.«

Ob izgradnji novega supermarketa so v podjetju SPAR Slovenija velik poudarek namenili tudi trajnosti. Novi supermarket SPAR Cerkno odlikujeta energetska varčnost, saj je v trgovino vgrajena varčna razsvetljava LED ter učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehnologijo, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je supermarket okolju bolj prijazen, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov. Poleg tega so pred trgovino namestili polnilno postajo za električna vozila, tako kot večina trgovin SPAR in INTERSPAR pa je urejeno tudi zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>