18.08.2021

Otvoritev nove trgovine SPAR Cerkno

SPAR Slovenija je danes, 19. avgusta, v Cerknem odprl svojo novo trgovino. Supermarket SPAR je skupno že 109. trgovina v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR, otvoritve pa se je poleg generalnega direktorja Spara Slovenije Davida Kovačiča udeležil tudi župan občine Cerkno Gašper Uršič. Ob otvoritvi bo podjetje SPAR Slovenija trem lokalnim organizacijam doniralo skupaj 3.000 evrov. Kupci lahko z žetoni v trgovini glasujejo za višino donacije, ki jo bo prejelo vsako izmed predlaganih društev. Izbirajo lahko med Prostovoljnim gasilskim društvom Cerkno, ki bo namenilo sredstva za nakup gasilske reševalne opreme, med Društvom Sožitja Idrija-Cerkno, ki bo sredstva namenilo rehabilitaciji svojih varovancev, ali pa med Taborniki Roda aragonitnih ježkov Cerkno, ki bo sredstva namenilo za nakup novih šotorov.

SPAR Slovenija je nov supermarket SPAR v Cerknem zgradil v petih mesecih v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del, podjetjem SGP Zidgrad Idrija d.d. Skupna investicija gradnje objekta in opreme je znašala 3,3 milijona evrov. Nova trgovina SPAR obsega skupaj več kot 1.100 kvadratnih metrov sodobno urejene površine, njeno stekleno fasado dopolnjuje moderen, z lesom obložen nadstrešek. Pred trgovino je prostor za parkiranje 61 vozil. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno vzdušje bo v novem supermarketu skrbelo 24 ljudi, zaposlenih za polni delovni čas.

Supermarket SPAR v Cerknem ima vse elemente moderne gradnje, ki so stalnica pri gradnji novih trgovin SPAR. V ospredju trgovine so sveži oddelki z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave, ki bo vključeval tudi izdelke slovenskih pridelovalcev, posebej izpostavljenih na lesenem kozolcu. Na voljo so tudi oddelek kruha in peciva s posebnim samopostrežnim oddelkom, delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse ter dobro založena mesnica. Manjkala ne bo niti ponudba z alternativno prehrano in oddelek SPAR TO GO s številnimi pripravljenimi jedmi, sendviči in solatami, ki jih bodo lahko kupci odnesli s seboj.

Ob gradnji pa so v podjetju Spar Slovenija mislili tudi na trajnostni vidik nove trgovine. Supermarket SPAR Cerkno ima pred trgovino polnilno postajo za električna vozila, v trgovini pa vgrajeno varčno razsvetljavo LED in učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehnologijo, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je supermarket okolju bolj prijazen, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov. Poleg tega ima tako kot večina trgovin SPAR in INTERSPAR urejeno zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

S svojo novo trgovino v Cerknem bo SPAR Slovenija poskrbel za sodobno in prijetno nakupovalno okolje, obiskovalci pa bodo lahko uživali v kakovostni in ugodni ponudbi izdelkov ter prijazni postrežbi. »V Sparu si že 30 let prizadevamo za prijazno nakupovalno izkušnjo ter pestro in kakovostno izbiro, saj so kupci pri nas vselej na prvem mestu. Prebivalci Cerknega in okoliških krajev bodo z novim supermarketom dobili trgovino, ki sledi sodobnim nakupovalnim standardom, in prepričani smo, da bo zadovoljila želje ter potrebe slehernega kupca. Otvoritev bo pospremila tudi donacija trem lokalnim organizacijam, saj si prizadevamo biti pomemben partner okolju, v katerem delujemo,« je povedal generalni direktor Spara Slovenija David Kovačič.

DELOVNI ČAS SUPERMARKETA SPAR CERKNO:
PON–SOB: 8.00–20.00;
 

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>