24.11.2021

Otvoritev nove trgovine SPAR Ivančna Gorica

SPAR Slovenija je v četrtek, 25. novembra v Ivančni Gorici odprl svojo novo trgovino. Hipermarket SPAR je skupno že 110. trgovina v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi je podjetje SPAR Slovenija trem lokalnim organizacijam doniralo skupaj 3.000 evrov. Kupci so lahko z žetoni v trgovini glasovali za višino donacije, ki jo je prejelo vsako izmed predlaganih društev. Izbirali so lahko med Prostovoljnim gasilskim društvom Ivančna Gorica, ki bo namenilo sredstva za nakup nove zaščitne opreme, med Mestno knjižnico Ivančna Gorica, ki bo sredstva namenilo izvedbi dogodkov za otroke, ali pa med Centrom za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični, ki bo sredstva namenilo za nakup otroških oblačil.

SPAR Slovenija je nov hipermarket SPAR v Ivančni Gorici zgradil v šestih mesecih v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del, podjetjem Vg5, gradnjo, inženiringom in svetovanjem. Skupna investicija gradnje objekta in opreme je znašala 6,4 milijona evrov. Nova trgovina SPAR obsega skupaj več kot 1.700 kvadratnih metrov sodobno urejene površine, njeno stekleno fasado dopolnjuje moderen, z Alu-Cubond ploščami obložen nadstrešek. Pred trgovino je prostor za parkiranje 112 vozil. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno vzdušje bo v novem supermarketu skrbelo 27 ljudi, zaposlenih za polni delovni čas.

Hipermarket SPAR v Ivančni Gorici ima vse elemente moderne gradnje, ki so stalnica pri gradnji novih trgovin SPAR. V ospredju trgovine so sveži oddelki z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave, ki bo vključeval tudi izdelke slovenskih pridelovalcev, posebej izpostavljenih na lesenem kozolcu. Na voljo so tudi oddelek kruha in peciva s posebnim samopostrežnim oddelkom, delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse ter dobro založeni mesnica in ribarnica. Manjkala ne bo niti ponudba z alternativno prehrano in oddelek SPAR TO GO s številnimi pripravljenimi jedmi, sendviči in solatami, ki jih bodo kupci lahko odnesli s seboj. Novost na tem oddelku je, da bodo lahko vsi obiskovalci trgovine imeli vpogled v pripravo različnih solat in sendvičev, ki bodo nastajali pod veščimi prsti zaposlenih na oddelku.


Ob gradnji pa so v podjetju Spar Slovenija mislili tudi na trajnostni vidik nove trgovine. Hipermarket SPAR Ivančna Gorica ima pred trgovino polnilno postajo za električna vozila, v trgovini pa vgrajeno varčno razsvetljavo LED in učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehnologijo, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je hipermarket okolju bolj prijazen, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov. Poleg tega ima tako kot večina trgovin SPAR in INTERSPAR urejeno zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

S svojo novo trgovino v Ivančni Gorici bo SPAR Slovenija poskrbel za sodobno in prijetno nakupovalno okolje, obiskovalci pa bodo lahko uživali v kakovostni in ugodni ponudbi izdelkov ter prijazni postrežbi. »Prebivalci Ivančne Gorice in okoliških krajev bodo z novim hipermarketom dobili trgovino, ki sledi sodobnim nakupovalnim standardom, in prepričani smo, da bo zadovoljila želje ter potrebe slehernega kupca. Otvoritev bo pospremila tudi donacija trem lokalnim organizacijam, saj si prizadevamo biti pomemben partner okolju, v katerem delujemo,« je povedal finančni direktor Spara Slovenija Jure Petkovšek.

DELOVNI ČAS HIPERMARKETA SPAR IVANČNA GORICA:
PON–SOB: 8.00–20.00;  

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>