02.12.2021

Otvoritev nove trgovine SPAR v Lescah

Podjetje SPAR Slovenija je z današnjim dnem odprla novo poglavje svoje trgovine, ki je v Lescah prisotna že 12 let.  V okviru nakupovalnega središča je na Hraški cesti odprla novo, večjo in sodobnejšo trgovino SPAR, narejeno z mislijo na varovanje okolja. Ob odprtju so trem lokalnim organizacijam namenili donacijo v skupni vrednosti 3.000 evrov. Pri tem je vključilo tudi kupce, ki so lahko z žetoni v trgovini glasovali za višino donacije, ki so jo prejela vsaka izmed organizacij.  

SPAR je svojo prvo trgovino v Lescah, na Alpski cesti, zaprl minulo soboto, jutri od 9. ure dalje pa bodo kupce pozdravili v novi trgovini v okviru nakupovalnega središča na Hraški cesti. Skupna investicija podjetja SPAR Slovenija za opremo nove trgovine je znašala 1,4 mio evrov. Hipermarket SPAR obsega skupaj skoraj 1.900 kvadratnih metrov sodobno urejene površine. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno vzdušje v novem hipermarketu skrbi 28 ljudi, zaposlenih za polni delovni čas. Vsem obiskovalcem je na voljo brezplačno parkiranje na parkirišču pred nakupovalnim centrom in v kletni etaži na skupno 213 parkirnih mestih.

Hipermarket SPAR v Lescah ima vse elemente moderne gradnje, ki so stalnica pri gradnji novih trgovin SPAR. V ospredju trgovine so sveži oddelki z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave, ki bo vključeval tudi izdelke slovenskih pridelovalcev, posebej izpostavljenih na lesenem kozolcu. Na voljo so tudi oddelek kruha in peciva s posebnim samopostrežnim oddelkom, delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse ter dobro založena mesnica in ribarnica s svežo in zamrznjeno ponudbo. Manjkala ne bo niti ponudba z alternativno prehrano in oddelek SPAR TO GO s številnimi pripravljenimi jedmi, sendviči in solatami, ki jih bodo lahko kupci odnesli s seboj. Za pijače je oblikovan poseben hlajen prostor, kar bo zelo priročno v vročih poletnih dneh. Vsem, ki želijo opraviti hiter nakup, bodo na voljo tudi štiri samopostrežne blagajne.

Pri gradnji so v podjetju Spar Slovenija velik poudarek namenili trajnostnemu vidiku in energetski gradnji trgovine. Hipermarket SPAR v Lescah za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov, saj ima vgrajeno varčno razsvetljavo LED in učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehnologijo, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je hipermarket okolju bolj prijazen. Poleg tega ima tako kot večina trgovin SPAR in INTERSPAR urejeno zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

S svojo novo trgovino v Lescah bo SPAR Slovenija poskrbel za sodobno in prijetno nakupovalno okolje, obiskovalci pa bodo lahko uživali v kakovostni in ugodni ponudbi izdelkov ter prijazni postrežbi. »Naše osnovno vodilo se ne spreminja – to je zagotoviti najboljšo ponudbo po ugodni ceni, ki bo zadovoljila želje in potrebe vsakega kupca. Veseli nas, da to počnemo na trajnostni način in svojo mrežo trgovin razvijamo z mislijo na dolgoročno dobrobit okolja, kjer delujemo. Tudi v prenovljeni trgovini v Lescah smo uvedli okolju prijazne izboljšave, ki sovpadajo z najsodobnejšim konceptom novih trgovin in ponudbe. Kupce vabimo, da nam pomagajo tudi pri razdelitvi dobrodelnih sredstev v lokalnem okolju. Spar Slovenija je več kot le trgovec, je aktiven del družbe,« je povedal generalni direktor Spara Slovenija David Kovačič.

Odprtje nove trgovine bo tako tudi dobrodelno obarvano. SPAR Slovenija bo trem lokalnim organizacijam namenil skupno 3000 evrov finančnih sredstev, pri razdelitvi zneska pa imajo glavno besedo kupci. Ti lahko z žetoni v trgovini določijo, kateri organizaciji bo namenjeno koliko sredstev. Izbirajo lahko med Prostovoljnim gasilskim društvom Lesce, ki bo namenilo sredstva za nakup novega vozila, Varno hišo Gorenjske, ki bo sredstva namenila nakupu ozimnice za mame in otroke, žrtve nasilja, ali Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica, ki bo sredstva namenil za nakup igral ter športnih pripomočkov.

DELOVNI ČAS HIPERMARKETA SPAR LESCE:
PON–SOB: 8.00–20.00;  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte