05.11.2019

Spar Slovenija podaril tono in pol hrane za živali v stiski

Delovanje neprofitnih organizacij, ki skrbijo za zapuščene živali, je pogosto odvisno od donacij, zato so v Sparu tudi tokrat organizirali dobrodelno akcijo »Veseli repki, iskreni nasmehi«, s katero so že sedmo leto zapored opozorili na pomen pravilnega odnosa do malih živali in hišnih ljubljenčkov. S pomočjo svojih dobaviteljev so zbrali 1.500 kg hrane ter 1.200 priboljškov in pripomočkov, ki so jih razdelili med šest neprofitnih organizacij iz cele Slovenije.  

Živalim že od nekdaj priznavamo številne pozitivne učinke na počutje ljudi, zato imajo hišni ljubljenčki v našem življenju prav posebno mesto. Žal pa marsikateri med njimi ostane brez doma, prepuščen usmiljenju prostovoljcev, ki v okviru društev in drugih oblik organizirane pomoči skrbijo za zapuščene živali. Kot družbeno odgovorno podjetje je SPAR Slovenija letos že sedmič zapored organiziral dobrodelno akcijo »Veseli repki, iskreni nasmehi« ter obdaril organizacije, ki nudijo oskrbo zapuščenim ljubljenčkom, medtem ko slednji čakajo na nov dom.

SPAR je v akciji zbral kar 1.500 kg hrane in številne pripomočke, ki so jih razdelili med šest društev: Društvo Srce za bulle, Društvo za zaščito živali Novo mesto, Društvo za zaščito živali Maribor, Društvo za zaščito živali Kočevje, Društvo Hrtji svet Slovenije in Obalno zavetišče. Ker je poleg dobrodelne note namen akcije osveščanje družbe o odgovorni skrbi za hišne ljubljenčke, so v Sparu vanjo vključili tudi svoje sledilce na družbenem omrežju Facebook. Slednji so lahko glasovali za društvo, ki bi mu sami namenili donacijo, pri čemer je  največ glasov prejelo Društvo Srce za bulle. Njihov predstavnik Simon Mihorič je ob predaji poudaril: »Moramo se zavedati, da s prihodom živali v naš dom ne postanemo njihovi lastniki, pač pa njihovi skrbniki. Ljudje prepogosto pozabljamo, da so živali živa bitja in ne igrače, ki bi jih lahko odvrgli, ko se jih naveličamo. Naša organizacija se sicer osredotoča predvsem na pomoč psom, s poudarkom na pasmah, ki jih neupravičeno označujejo kot nevarne, skrbimo pa tudi za zapuščene mačke. Letno oskrbimo okoli 700 zapuščenih ali drugače zlorabljenih psov, v zadnjih dveh mesecih pa smo pomagali kar 150 zapuščenim mačkam. Sparove donacije smo se neizmerno razveselili, saj naša organizacija temelji na dobrodelnosti prostovoljcev. Zelo smo veseli, da tudi velika podjetja, kot je SPAR Slovenija, prepoznavajo pomen pravilnega odnosa do naših zvestih spremljevalcev.«  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte