22.11.2021

Polnovredni veganski izdelki Grashka tudi na Sparovih policah

Obstoječemu pestremu naboru veganskih in vegetarijanskih izdelkov so se na Sparovih policah pridružili še polnovredni rastlinski izdelki slovenske znamke Grashka. Za fermentiranimi izdelki iz regionalnih sestavin stoji soustanovitelj nekdanje restavracije Kucha Martin Rojnik, ustvarjeni pa so bili kot odziv na prehransko krizo ter izgubljanje stika z naravnim okoljem. Z vključevanjem veganskih inovacij želijo v Sparu olajšati izbiro vsem, ki prisegajo na trajnosten življenjski slog, se izogibajo živilom živalskega izvora ali pa preprosto iščejo popestritev v svojem prehranskem režimu.  

Veganski in vegetarijanski način prehranjevanja ter težnja po izboru lokalnih izdelkov so v zadnjih letih v velikem porastu, česar se zavedajo tudi v podjetju Spar Slovenija. Ker jih ob tem vodi tudi želja po spodbudi slovenskim podjetnikom, so z veseljem podprli inovativen razvojni projekt Martina Rojnika, ki je postavil živilsko proizvodnjo v Velenju. Slednji je namreč postregel z novo generacijo veganske prehrane, ki sledi tako tradiciji kot konceptu lokalne samooskrbe. Izdelki, narejeni iz regionalno pridelanih ekoloških sestavin brez umetnih aditivov ter z visoko vsebnostjo beljakovin, sedaj tudi Sparovim kupcem omogočajo možnost izbire odgovorne rastlinske prehranske rešitve, obenem pa predstavljajo odlično gorivo za naše telo.

Izdelki Grashka so narejeni iz dobro poznanih sestavin, kot so čičerika, ajda, konoplja, bob in beli fižol, hkrati pa ponujajo popolnoma nove in edinstvene okuse, ki nastanejo s postopki fermentacije, dehidracije in dimljenja. Slednji omogočajo lažjo prebavljivost ter boljšo absorpcijo beljakovin in mineralov. Vsi izdelki so narejeni z mislijo na okolje in odgovorno rabo naravnih virov, zato predstavljajo odločen korak k učinkovitejšemu prehranskem modelu, kar pozdravljajo tudi v Sparu Slovenija. Novo sodelovanje je generalni direktor Spara David Kovačič nagovoril z besedami: »V Sparu smo že vrsto let zavezani podpori lokalnim pridelovalcem in podjetnikom, ob tem pa si prizadevamo za vedno svežo, pestro, predvsem pa kakovostno ponudbo izdelkov, narejenih iz naravnih sestavin. Prav zato s ponosom podpiramo ekološke izdelke in slovenske prodorne zgodbe, kot je Grashka, ki obenem s svojo novo proizvodnjo v Velenju ter odpiranjem delovnih mest predstavlja veliko dodano vrednost za prebivalce Šaleške doline

Z edinstvenimi izdelki Grashka je Spar Slovenija znova potrdil svojo zavezo iz akcije »To smo mi«, v sklopu katere si skupaj z lokalnimi podjetniki, pridelovalci, rejci, malimi in velikimi kmeti prizadeva za ustvarjanje odpornih kratkih dobavnih verig, obenem pa nudi raznolikost okusov in veliko gurmanskih užitkov.
 

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>