Rdeči križ Slovenije in Spar Slovenija zbirata izdelke za prizadete ob poplavah

Rdeči križ Slovenije in podjetje Spar Slovenija organizirata akcijo zbiranja izdelkov za dnevno rabo, ki jih bosta razdelila med prizadete ob poplavah. Hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke lahko kupci od 10. avgusta dalje darujejo v označene zbirne vozičke v trgovinah SPAR in INTERSPAR po Sloveniji, nato pa jih bodo prostovoljci Rdečega križa Slovenije razdelili vsem, ki so potrebni pomoči. Spar Slovenija je Rdečemu križu, več gasilskim društvom in občini Dravograd tudi že doniral pakete hrane in prigrizkov za ljudi, potrebne pomoči, in prostovoljce, ki pomagajo na terenu.  

Od 10. avgusta dalje bodo imeli kupci v trgovinah SPAR in INTERSPAR možnost darovati hrano z daljšim rokom uporabe, pa tudi higienske pripomočke in čistila v označene vozičke Rdečega križa Slovenije. Kupci lahko prispevajo izdelke, namenjene hitri pripravi in zaužitju, ki se na terenu ne zmočijo, npr. konzervirane jedi, namazi, omake, vloženo sadje in zelenjava, čokolino, marmelada, med, testenine, polenta, zdrob, mleko, olje, kis, kava, sladkarije, slani prigrizki … pa tudi izdelke za osebno nego, plenice, brisače in čistila. Zbrane izdelke bodo prostovoljci Rdečega križa Slovenije razdelili med prizadete v poplavah.

Spar Slovenija in Rdeči križ Slovenije se že vnaprej zahvaljujeta vsem kupcem, ki bodo pomagali pri zbiranju hrane pomoči potrebnim ter razširili vest o akciji tudi med svoje bližnje in prijatelje.