20.11.2019

SPAR Slovenija in podjetnica Nina Slapšak predstavljata prvi refil avtomat Odori

V Sparu si skrb za okolje postavljamo kot našo prioritetno nalogo. V duhu projekta EKO LOGIČNO se zavedamo, da je ponovno polnjenje embalaž korak k trajnostnemu življenju. Skrb za okolje uresničujemo tudi z uvajanjem najsodobnejših tehnologij, da bi odgovornost do narave približali in olajšali tudi našim kupcem. V duhu pozitivnih sprememb smo se povezali s podjetjem Odori in v Intersparu Citypark v Ljubljani postavili prvi Odori Refil avtomat. Danes smo ga na posebnem dogodku, skupaj s podjetnico Nino Slapšak in blogerko Niko Veger, predstavili širši javnosti ter demonstrirali njegovo delovanje.

Desno na sliki: Nina Slapšak, ustanoviteljica podjetja Odori

MulecWeddings MulecWeddings

Linijo naravnih izdelkov za dom Odori je razvila Nina Slapšak, magistrica kemije, ki je na podjetniško pot stopila v 2. sezoni projekta Štartaj Slovenija. Takrat nam je predstavila naraven pralni prašek v peni za strojno in ročno pranje belega in občutljivega barvnega perila, linijo svojih izdelkov za dom pa je v preteklih dveh letih še razširila. Sestavine naravnih izdelkov Odori so nežne do kože in narave, pralni praški Odori pa s svojim delovanjem ne mastijo odtokov in čistijo boben ter druge dele vitalne pralnega stroja.

Viziji podjetja Odori je sledil razvoj trajnostne embalaže. Izdelki so na voljo v embalaži iz aluminija, ki ima manjši vpliv na okolje, ter je namenjena ponovni uporabi. Med 42 izdelki jih je kar 10 na voljo v refil embalaži, podjetnica Nina Slapšak pa je svojim kupcem ponovno uporabo embalaže želela še olajšati.

Ker podpiramo mlade podjetnike in se Sparova trajnostna vizija sklada z vrednotami podjetja Odori, smo mlado podjetnico podprli na nadaljnji poti ter razvili Odori refil avtomat. Ponosni smo, da kot prvi med večjimi trgovci, kupcem lahko omogočimo, da v trgovino prinesejo svojo embalažo in s pomočjo avtomata ponovno napolnijo 10 naravnih izdelkov Odori za dom.

V duhu projekta Štartaj Slovenija se zavedamo, da sami zmoremo veliko, skupaj pa zmoremo vse, tudi ko gre za naš planet. Ker je inovacija med kupci izredno dobro sprejeta, že razmišljamo o širitvi v naslednji Interspar, saj podpiramo inovativne ideje v smeri trajnostnega razvoja.

Prenesite objavo za medije
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>