12.11.2021

SPAR Online je postal spletni trgovec leta v kategoriji hrana in pijača

Včeraj se je v okviru največjega tekmovanja spletnih trgovcev v Adriatic regiji, včasih znanega kot Spletni trgovec leta, sedaj pa pod imenom Web Retailer Award, odvila slavnostna razglasitev zmagovalcev. Spar Online, ki spletno nakupovanje omogoča od leta 2018, je že drugič, po zmagi leta 2019, na podlagi izbora kupcev in strokovne komisije prejel laskavi naziv Spletni trgovec leta v kategoriji »hrana in pijača«.  

Največje tekmovanje s področja spletnega nakupovanja v regiji, v katerega je Slovenija vključena že deset, Hrvaška sedem in Srbija dve leti, se je zaključilo z včerajšnjo podelitvijo nagrad na konferenci Ecommerce Day. Na tekmovanju, ki ga organizirata vodilni portal za primerjalno nakupovanje Ceneje.si in institucija za pospeševanje spletne trgovine v regiji Shopper’s Mind, je letos sodelovalo kar 412 spletnih trgovcev. Finalisti tekmovanja so bili izbrani na podlagi zadovoljstva uporabnikov in ocene tehnične skladnosti, ki se preverja glede na evropske smernice varnega spletnega nakupovanja. Med finalisti pa je nato zmagovalce izbrala mednarodna strokovna komisija, ki je ocenjevala tako uporabniško izkušnjo, varnost potrošnika kot tudi druge dobre prakse nakupovanja na spletu.  

V zadnjem letu in pol je spletna trgovina z živili odigrala izjemno pomembno vlogo v naših življenjih, saj je epidemija spremenila nakupne navade potrošnikov. Naročanje v spletni trgovini SPAR Online je postalo navada številnih, saj so prednosti spletnega nakupovanja prepoznali tudi tisti potrošniki, ki so prej nakupovali le v fizičnih trgovinah. Na slednje se je Spar učinkovito odzval, procese nakupovanja še bolj optimiziral, podvojil kapacitete, zaposlil dodatne sodelavce ter svojo dostavo razširil na Kranj in okolico, v prihodnjem tednu pa bo dostavo izbranih izdelkov iz aktualnih letakov omogočil po celi Sloveniji.


Ob prejemu nagrade je Miha Deu, vodja spletne trgovine Spar Online, povedal: »V Spar Online si vseskozi prizadevamo za zagotavljanje učinkovite izkušnje spletnega nakupovanja in ustvarjanje dodane vrednosti za uporabnike, zato je prejem nagrade Web Retailer Award 2021 več kot le potrditev našega truda. Prejem naziva Spletni trgovec leta je za nas izjemnega pomena zaradi visoke kredibilnosti tekmovanja, obenem pa predstavlja poklon dobremu delu naših izkušenih e-commerce strokovnjakov s strani potrošnikov.«

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>