16.12.2020

SPAR Slovenija družinam v stiski podaril hrano v vrednosti 20.000 evrov

Anina zvezdica in SPAR Slovenija že deveto leto zapored združujeta moči v tradicionalni decembrski dobrodelni akciji. Njen osrednji namen je zagotoviti pomoč družinam in posameznikom v stiski, ki pomanjkanje najbolj občutijo prav v prazničnem času. V tokratni akciji, ki poteka pod imenom »Pomagajmo skupaj«, je SPAR Slovenija prispeval svojo največjo donacijo doslej, saj je Anini zvezdici doniral hrano v vrednosti 20.000 evrov. Kot pove že ime akcije, je k sodelovanju ponovno povabil tudi svoje kupce, da s skupnimi močmi napolnijo vozičke s hrano in s tem ljudem v stiski prižgejo iskrice upanja.

V letošnjem letu sta solidarnost in čut za dobrodelnost še toliko pomembnejša, saj se številne družine in posamezniki soočajo s hudim pomanjkanjem. Ti so v decembrskem času, ko nas obdajata domačnost in veselje v krogu najbližjih, še bolj izpostavljeni in prikrajšani za pravo praznično vzdušje.

V želji, da bi jim olajšali težke trenutke in pričarali čarobne praznike, sta Anina zvezdica in SPAR Slovenija že deveto leto zapored pripravila tradicionalno decembrsko akcijo, ki letos poteka pod imenom »Pomagajmo skupaj«. V sklopu slednje je SPAR Slovenija tokrat daroval hrano v vrednosti 20.000 evrov, s katero bodo razveselili več kot 750 družin. Da pa bo končna številka obdarovancev še višja, je SPAR Slovenija k sodelovanju v akciji ponovno povabil tudi svoje kupce. Ti lahko vse do konca leta darujejo hrano z daljšim rokom uporabe v označene vozičke Anine zvezdice, ki se nahajajo v trgovinah SPAR, INTERSPAR in SPAR partner.

Ob akciji je pobudnica projekta Ana Lukner Roljič dejala: »Letošnje prihajajoče praznike spremlja veliko negotovosti, saj ne vemo, ali nam bodo takratne razmere dopuščale praznovanja v krogu najdražjih. Žal pa je med nami vse več družin in posameznikov, ki se zaradi pomanjkanja z negotovostjo srečujejo prav vsak dan. Zato se s skupnimi močmi trudimo, da bi jim lahko pričarali vsaj kanček prazničnega vzdušja. Pri tem nam že vrsto let pomaga tudi podjetje SPAR Slovenija in zelo me veseli, da so v tem težkem letu pristopili s tako visoko donacijo. Z njo bomo polepšali praznike številnim družinam.«

Tako velika dobrodelna akcija pa predstavlja tudi izjemen logistični zalogaj, zato so pri Sparu že deveto leto zapored Anini zvezdici ponudili pomoč tudi pri zbiranju in dostavi hrane. Vso hrano, ki jo bodo kupci darovali označenih vozičkih na prodajnih mestih, bodo enkrat tedensko zbrali in dostavili v skladišča Anine zvezdice. Ob tem je vodja logistike pri podjetju SPAR Slovenija Adrijan Verbič poudaril: »V oddelku logistike se zavedamo, kako pomembno je, da vsa darovana hrana čim prej prispe do ljudi, ki jo najbolj potrebujejo. Zato vsako leto z veseljem priskočimo na pomoč in s svojim delom položimo svoj kamenček v mozaik te čudovite dobrodelne akcije.«

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>