06.04.2022

Spar predstavlja že drugo generacijo izdelkov Michelinovih chefov

Na police Sparovih trgovin prihaja nova, velikonočno obarvana generacija izdelkov ekskluzivne linije SPAR Premium, ki je plod sodelovanja s kuharskimi mojstri z Michelinovo zvezdico. Med specialitetami, ki so že drugo leto zapored nastale izpod rok Uroša Štefelina in Gregorja Vračka, so potica z orehi, skuto in hruškami; telečja pečenka, polnjena z jurčki in domačo dimljeno slanino; slastne pite v treh okusih ter gurmanska serija treh vrst piškotov.

Uživajte v novih mojstrovinah treh chefov z Michelinovo zvezdico

 Zgodba, ki so jo v lanskem letu pri Sparu Slovenija pričeli pisati s slovenskimi Michelinovimi chefi, je dobila nadaljevanje in tako je linija ekskluzivnih izdelkov blagovne znamke SPAR Premium bogatejša za osem novih izdelkov. Slednje sta tokrat ustvarila kuharska mojstra Uroš Štefelin in Gregor Vračko, pripravljeni pa so iz sestavin izbranih slovenskih dobaviteljev ter proizvajalcev. Novi izdelki so prestali vrsto intenzivnih faz poskušanja in izboljšav, njihovo kakovost pa so potrdili tudi strokovnjaki Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Chef Uroš Štefelin, ki s sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo tradicionalne jedi nadgrajuje v mojstrovine sodobne slovenske kuhinje, je ekskluzivno linijo izdelkov SPAR Premium to pomlad oplemenitil z dvema specialitetama. Prva je ročno dvojno zavita potica z dvema bogatima nadevoma – orehovim in skutnim. Zamešena je iz slovenske ajdove in pšenične moke, za dodatno popestritev sladice pa poskrbijo tudi koščki hruške in cvetlični med, s katerim je sladkana. Druga izmed specialitet po recepturi Uroša Štefelina pa je telečja pečenka, polnjena z jurčki in domačo dimljeno slanino, ki jo poleg izjemnega okusa in arome odlikuje tudi enostavna priprava. Za izredno mehkobo mesa slovenskega izvora je uporabljen tako imenovani sous vide postopek, pri katerem se vakuumirano meso počasi kuha pri nizki temperaturi. Po slabi uri pečenja se pečenko postreže z omako iz telečjega fonda SPAR Premium, ki je dodan pakiranju.

Gregor Vračko, znan po svojih nenavadnih kombinacijah ter neverjetnih okusih in teksturah, pa je samo za linijo SPAR Premium ustvaril sladke, sočne in osvežilne mini pite v treh okusih: jabolčno z orehi, čokoladno s figami v refošku in cheesecake z breskvami. Pite so na voljo pečene na postrežnem oddelku slaščic, prav tako pa tudi zamrznjene. Vračko, ki je svoje kuharske veščine izpopolnjeval v vrhunskih restavracijah od Evrope do Združenih držav Amerike, bo sladokusce obenem navduševal tudi s serijo treh vrst piškotov, trajnostno pakiranih v lične steklene kozarce. Na Sparovih policah bodo kupci lahko izbirali med ročno izdelanimi maslenimi piškoti s koščki temne in bele čokolade ter kandirane pomaranče, maslenimi rogljički z burbonsko vaniljo in pirinimi huzarskimi poljubčki.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz