30.09.2022

Spar Slovenija kot prvi trgovec prejel certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Podjetje Spar Slovenija je postalo lastnik pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, ki ga podeljuje Inštitut Ekvilib. Namen certifikata je izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v odnosu do zaposlenih v organizacijah in podjetjih v Sloveniji. S pridobitvijo omenjenega certifikata v Sparu, kjer so tudi ponosni nosilec polnega certifikata Družini prijazno podjetje, nadaljujejo svojo skrb za zadovoljstvo, varnost in prihodnost zaposlenih.

Sodelavki kadrovskega oddelka Spar Slovenija s certifikatom

Spar je kot prvi med trgovci v Sloveniji prejel certifikat Družbeno odgovoren delodajalec, in sicer za področje zdravja in varnosti pri delu. Gre za enega izmed štirih področij certificiranja, osredotoča pa se na aktivnosti za ozaveščanje delodajalcev, zaposlenih in širše javnosti o pomenu zdravja na delovnem mestu ter spodbujanje promocije zdravju prijaznih izboljšav delovnega in organizacijskega okolja.

Na slavnostni podelitvi je certifikat v imenu podjetja sprejela sodelavka kadrovskega oddelka Mateja Horvat Zakrajšek. Ob tej priložnosti je dejala: »V Sparu delujemo odgovorno do vseh naših deležnikov – od kupcev, dobaviteljev, sodelavcev do širše družbe in naravnega okolja. Zaposleni in njihovo zadovoljstvo so za nas izjemnega pomena, zato smo ponosni, da smo postali certificiran družbeno odgovoren delodajalec. Poleg tega smo tekom postopka pridobitve certifikata zasnovali podrobnejši načrt za izvajanje ukrepov, s katerimi bomo naše družbeno odgovorno ravnanje v odnosu do zaposlenih še nadgradili.«

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, z naborom različnih ukrepov pa delodajalcem ponuja priložnosti za izboljšanje na področjih varnosti in zdravja na delovnem mestu, pa tudi pri usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja, medgeneracijskem sodelovanju in vsebinah, kot so etično vodenje in nediskriminacija na delovnem mestu.  

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več