26.10.2022

Spar Slovenija deseto leto zapored obdaroval male živali z donacijo hrane in priboljškov

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu svoje tradicionalne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi« že deseto leto zapored obdarovalo male štirinožne prijatelje. Oktobra, ko obeležujemo svetovni dan živali, so v sodelovanju z dobavitelji zbrali hrano in priboljške ter z njimi razveselili pse in mačke iz treh izbranih društev, ki skrbijo za zapuščene in brezdomne živali.  

Nemalo živali se zaradi neustreznega ravnanja lastnikov, bolezni, poškodb, hib ali drugih okoliščin znajde na cesti ali v stiski. Pri tem jim na pomoč priskočijo dobrodelne neprofitne organizacije, ki oskrbujejo zapuščene, zlorabljene in zanemarjene živali. Delovanje tovrstnih organizacij je povečini prostovoljno, zato so odvisne od donacij in podpornikov.

V okviru svetovnega dneva živali, ki je namenjen ozaveščanju javnosti o živalih kot čutečih bitjih in o odgovorni skrbi zanje, je v Sparu ta mesec že deseto leto zapored potekala dobrodelna akcija »Veseli repki, iskreni nasmehi«. Letos je Spar s hrano in priboljški razveselil zapuščene mačke in pse, donacijo pa je namenil trem izbranim društvom: zavodu Zadnje upanje, ki nudi pomoč ljudem in živalim v stiski, društvu za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom Animal Angels Slovenia ter Zavodu Pit za pomoč, pravice in zaščito živali. Višino donacije za posamezno društvo so v spletnem glasovanju določili Sparovi kupci.

»Veseli nas, da so ljudje namenili toliko glasov našemu zavodu. Zelo smo jim hvaležni, iskreno pa se zahvaljujemo tudi podjetju Spar za tako lepo gesto. Veseli smo, da so prepoznali naš trud in nas vključili v projekt. Prav je, da so donacijo razdelili med vse tri neprofitne organizacije, saj se vsi po najboljših močeh trudimo za zapuščene živali,« so povedali v zavodu Zadnje upanje, ki je prejel največje število glasov. Tako Sparu kot vsem, ki so glasovali, pa so se zahvalili tudi v preostalih dveh društvih ter poudarili, da bodo z njihovo podporo in srčnostjo nahranjeni številni pomoči potrebni kosmatinci.