15.07.2021

Spar Slovenija, Ekologi brez meja in Nik Škrlec skupaj za boljši jutri

Spar Slovenija se letos pridružuje pobudi »Julij brez plastike« (Plastic Free July), globalnemu gibanju za zmanjševanje porabe plastike za enkratno uporabo in ozaveščanje o okolju prijaznejših alternativah. V Sparu so julij razglasili za Sparov mesec trajnosti, pri čemer so se povezali z Ekologi brez meja ter igralcem in voditeljem Nikom Škrlecem. V okviru izziva, ki si ga vsak julij zada več deset tisoč posameznikov po vsem svetu, so se zavezali, da bodo ljudem na sproščen način približali skrb za okolje in jih spodbudili k trajnostnemu ravnanju.  

V mesecu juliju so na lastni spletni strani ter družbenih omrežjih Instagram in Facebook pripravili koristne nasvete, predloge in izzive, ki bodo olajšali sledenje smernicam za trajnostno življenje. Skupaj z vsestranskim igralcem Nikom Škrlecem in društvom Ekologi brez meja na svojih družbenih omrežjih kažejo načine in trike, kako živeti bolj trajnostno, sledilcem redno postavljali izzive in vsak ponedeljek nagrajujejo srečneže, ki sodelujejo pri ekološko obarvanih nagradnih igrah. Sledilce in kupce pri tem spodbujajo, da Sparov mesec trajnosti vidijo kot  priložnost za premislek o trajnostnem ravnanju in načinih, kako zaživeti okolju prijazneje, saj za boljši jutri lahko poskrbimo le s skupnimi močmi.  

Trajnostno delovanje in skrb za okolje že od samega začetka sodita med strateške usmeritve in prioritete podjetja Spar Slovenija. Vršijo se pod sloganom Skupaj za manj plastike, uresničujejo pa jih z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v trgovine Spar in Interspar. Posebno pozornost namenjajo zmanjševanju plastičnih odpadkov, zato za izdelke lastne znamke uvajajo trajnostne embalaže in embalaže, ki jih je mogoče reciklirati, ter spodbujajo nakup z lastno embalažo in večkratno uporabo embalaže. Prav tako v vseh trgovinah (z izjemo trgovine SPAR City in franšiznih trgovin SPAR partner) omogočajo vračilo steklenic v avtomatih Tomra, s čimer podpirajo krožno gospodarstvo, v prenekaterih poslovalnicah pa ponujajo pester izbor izdelkov, ki jih je moč kupiti brez embalaže oziroma v rinfuzi.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>