13.02.2024

SPAR Slovenija in KZS sta podaljšala dolgoletno sodelovanje

Še preden so glavni akterji zaključnega turnirja Pokala Spar in Pokala članic predstavili pričakovanja pred vrhuncem pokalne sezone, sta si v roke segla glavni izvršni direktor podjetja SPAR Slovenija David Kovačič in generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Aleš Križnar. S tem sta podaljšala uspešno dolgoletno partnerstvo, saj Spar kot sponzor že več kot dvajset let podpira slovenske košarkarje.  

M24.SI/Martin Metelko M24.SI/Martin Metelko

Ta četrtek in petek bo ljubljanska dvorana Kodeljevo gostila zaključni turnir 23. izvedbe Pokala SPAR ter hkrati finalni dvoboj Pokala članic. Naslov pokalnih zmagovalcev bosta branila Cinkarna Celje in Cedevita Olimpija, ki se lahko pohvalita tudi z največjim številom osvojenih pokalnih naslovov. Celjanke so bile uspešne že sedemnajstkrat, Ljubljančani pa kar dvaindvajsetkrat. V luči zaključka pokalnega tekmovanja pa sta svoje partnerstvo, ki zdaj traja že 23 let, vnovič podaljšala Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije.

Glavni izvršni direktor podjetja Spar Slovenija David Kovačič je ob podpisu nove pogodbe povedal: »V SPAR Slovenija verjamemo v dolgoročna partnerstva, ki jih povezujejo skupne vrednote in predanost k razvoju. Takšno je tudi naše 23-letno sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenija. Skupaj smo delali pomembne korake za slovensko košarko, ki predstavlja tudi okolje, kjer mladi najdejo navdih in priložnost za rast.  Nadaljnje sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije izraža našo zavezanost družbeni odgovornosti in podpori razvoju slovenske košarke tudi v prihodnje.«

Temu je pritrdil tudi generalni sekretar KZS Aleš Križnar: »Tovrstna vsakoletna februarska druženja s košarkarskimi prijatelji nas še enkrat več opomnijo, kako hitro se obrne koledarsko leto. Podjetje SPAR Slovenija ima dolgoletno pomembno in posebno mesto v slovenski košarki, saj vstopamo že v 24. leto skupnega sodelovanja. Glavnemu izvršnemu direktorju podjetja, gospodu Davidu Kovačiču, se ob tej priložnosti zahvaljujem za zaupanje in podporo ter se veselim nadaljnjih uspešnih zgodb. Zelo zanimiva nas čaka že čez nekaj dni, ko bomo na Kodeljevem priča prvemu letošnjemu klubskemu vrhuncu sezone. Le to bo letos še posebej edinstveno, saj bomo hkrati z zaključnimi boji Pokala Spar spremljali tudi finalni dvoboj Pokala članic. Na istem mestu bomo tako prvič združili najuspešnejše moške in ženske ekipe. Ko k temu dodamo še najmlajše pokalne udeležence ter udeleženke, smo lahko prepričani, da nas čaka pravi košarkarski praznik. Vse navijače vabim, da si ogledajo zaključni turnir Pokala SPAR in Pokala članic, ki bosta hkrati tudi lep uvod v reprezentančno dogajanje. Kmalu po zaključku pokalnega tekmovanja moško reprezentanco namreč v Kopru že čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 in domači tekmi proti Ukrajini in Izraelu.«

V četrtek v zgodnjih popoldanskih urah bosta najprej na sporedu tekmi za tretje mesto Mini pokala deklet in Mini pokala Spar, nato pa sledita oba polfinalna dvoboja za uvrstitev v finale Pokala Spar. Ob 17.30 se bosta pomerili Rogaška in Krka ter ob 20.30 še Kansai Helios Domžale in Cedevita Olimpija.

Tudi petkov košarkarski praznik bodo začeli najmlajši košarkarji in košarkarice s finalnima tekmama v mini pokalu. Ob 17.30 se bodo nato za pokalno lovoriko pomerile košarkarice Aksona Ilirije in Cinkarne Celje, ob 20.30 uri pa sledi še veliki finale 23. izvedbe Pokala Spar.
***

Vse informacije v zvezi s Pokalom Spar so na voljo na spletni strani KZS.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte