07.12.2021

Spar Slovenija male borce obdaril z več kot 120 igračami

Spar Slovenija je v okviru tradicionalne praznične akcije ponovno združil moči s svojimi dobavitelji, zbral raznovrstne igrače ter tokrat razveselil male in velike junake iz društev Križemrok, Viljem Julijan in Junaki 3. nadstropja. Z letošnjo dobrodelno akcijo so želeli razveseliti otroke v stiski, katerim starši ne morejo uresničiti njihovih skritih želja, ter male borce, ki praznikov zaradi zdravljenja ne bodo mogli preživeti v domačem okolju.

Večina otrok nestrpno pričakuje veseli decembrski čas, mnogi med njimi pa zaradi težkega zdravstvenega stanja ali socialnega položaja občutijo še večje pomanjkanje kot v preostanku leta, zato so njihovi prazniki vse prej kot brezskrbni, igrivi in radostni. V želji, da bi tudi ti začutili pravi decembrski duh, se Spar Slovenija vsak konec leta poveže s svojimi dobavitelji in podari igrače različnim društvom, zavodom in projektom, katerih poslanstvo je pomoč najmlajšim. Letos so z več kot 120 igračami tako razveselili otroke vseh starostnih skupin iz treh različnih društev – Humanitarnega društva Križemrok, ki pomaga otrokom in družinam v stiski, Društva Viljem Julijan, posvečenega otrokom z redkimi boleznimi, in Junakom 3. nadstropja, v katerem so otroci, zdravljeni na hemato-onkološkem oddelku. 

»Žal je vse preveč otrok, ki bodo s svojo družino preživeli praznike skromno, brez obdarovanj in bogato obložene mize. Mnogi otroci bodo doma celo sami, saj bodo starši primorani delati in služiti denar vsaj za osnovno preživetje. Zato smo v Društvu Križemrok iskreno hvaležni Sparu Slovenija, da se je spomnil na nas in ne sedi 'križem rok',« je povedal eden od ustanoviteljev Društva Križemrok Tejo Drevenšek. V društvu sicer že od leta 2014 otrokom iz socialno šibkih družin omogočajo kakovostnejše življenje, zagotavljajo jim manjkajoče osnovne materialne dobrine ter organizirajo brezskrbna taborjenja, letovanja in zimovanja v varnem okolju.

Tudi v Društvu Viljem Julijan, ki od leta 2018 skrbi za osveščanje, obenem pa nudi pomoč in podporo otrokom z redkimi boleznimi ter njihovim družinam, so ob predaji izrazili iskreno navdušenje: »Zgodbe otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin so težke, zato si v Društvu Viljem Julijan vsako leto prizadevamo, da jim v prazničnem decembru posvetimo še prav posebno pozornost. S pomočjo Spara bo letos to veliko lažje, saj bomo naše male borce lahko presenetili s krasnimi decembrsko-božičnimi darili,« se je zahvalil dr. Nejc Jelen, predsednik društva.

Ustanoviteljica in podpredsednica društva Junaki 3. nadstropja Eva Mihovec pa je predajo igrač  pospremila z besedami: »Vsak dan, preživet v bolnišnici, je za otroka in starše stresen. Da jim praznični čas, ki ga vsi najraje preživljamo v krogu družine, ne bi povzročal še dodatnih stisk, na bolnišničnem oddelku že zadnji dve leti pripravljamo obisk Dedka Mraza ter obdarovanja. Zato se podjetju Spar Slovenija iskreno zahvaljujemo za donacijo igrač, ki bodo narisale iskrene nasmehe na obraze naših pogumnih junakov.« Neprofitno društvo zadnji dve leti združuje starše otrok, obolelih za rakom, ter jim nudi finančno, socialno in psihološko pomoč, obenem pa otrokom lepša bivanje v bolnišnici z zavezami, kot so: »hrana po okusu otrok«, »nikoli sam na oddelku«, »popestritev dolgih dni«, »drobne pozornosti« ter »Veseli december«, h kateremu bo z letošnjo donacijo pripomogel tudi Spar Slovenija.  

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več