31.01.2024

Spar Slovenija prejemnik nagrad Inovativno živilo leta in Inovacija desetletja

V izboru za najbolj inovativno živilo leta, ki poteka pod okriljem Inštituta za nutricionistiko in letos beleži že jubilejno 10. obletnico izvedbe, se je že devetič zapored izkazalo tudi podjetje Spar Slovenija. Poleg nagrade Inovativno živilo leta, si je prislužilo še posebno jubilejno nagrado za inovacijo desetletja. Oba prestižna naziva sta si prislužila izdelka, ki sta nastala v Pekarni SPAR.

Spar Slovenija je že dolga leta prepoznano kot trgovsko podjetje, ki daje veliko pozornosti kakovosti in svežini izdelkov v svoji ponudbi, prav tako pa sledijo trendom in ponujajo vsakič nekaj novega. Vse to dokazujejo tudi številne nagrade priznanih inštitucij. Tudi v letu 2024 so prejemnik nagrade za inovativno živilo leta, tokrat že devetič. Dodatno pa se letos lahko pohvalijo še s posebno jubilejno nagrado za inovacijo desetletja. Prestižni nagradi sta prejela izdelka v skupini kruhov; prvega Jesenski kruh in drugega Kruh z drožmi. Oba sta nastala izpod rok spretnih pekov iz Pekarne SPAR, ki je največkrat nagrajena pekarna v Sloveniji.   

Nagrado Inovativno živila leta prejmejo slovenski izdelki, ki so koristni za zdravje, izbor pa temelji tudi na oceni sestave in hranilne vrednosti živil. Jubilejne nagrade je Inštitut za nutricionistiko letos podelil izdelkom v okviru projekta Inovativna živila, ki v svoji kategoriji izstopajo med nagrajenimi živili v zadnjem desetletju. Pri izboru so sodelovali potrošniki in strokovna skupina.  

Jesenski kruh Pekarne SPAR je pripravljen iz slovenske moke z dodatkom kostanjevega pireja in moke grozdnih pečk. Kruh odlikuje sveža sredica in prijetno zaokrožena aroma s pridihom grozdja. Moka grozdnih pečk je pridobljena po hladnem stiskanju olja iz grozdnih pečk dozorelega slovenskega grozdja, ki kruhu daje specifično aromo in rahlo zrnato strukturo. S skrbno izbranimi in visokokakovostnimi sestavinami nagrajen izdelek ne le zadovolji marsikateri okus, temveč tudi podpira zdrav življenjski slog, saj zagotavlja ustrezen vnos prehranskih vlaknin in beljakovin.

Oglejte si video predstavitve naše inovacije leta 2024

Kruh z drožmi Pekarne SPAR prav tako prispeva k zdravemu življenjskemu stilu, saj vsebuje 30 % manj soli kot je povprečna vrednost soli v kruhu Pekarne SPAR. Izdelek odlikuje hrustljava in močno aromatična skorja rustikalnega videza ter dolgotrajno sveža sredica z odličnim rahlo kiselkastim pridihom, ki nastane zaradi visoke vsebnosti dodanih droži. Kruh je obogaten s starodavnimi žiti, izdelan pa je ročno, po tradicionalnem postopku.

Vodja Pekarne SPAR Boštjan Kos je ob prejemu nagrad povedal: »Veseli in ponosni smo, da so izdelki iz Pekarne Spar že več let zapored prepoznani kot inovativni. To je dokaz, da sta naša zavezanost kakovosti in svežini prepoznani tako s strani strokovnjakov kot tudi kupcev.«  

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>