Spar Slovenija je že dolga leta prepoznano kot trgovsko podjetje, ki daje veliko pozornosti kakovosti in svežini izdelkov v svoji ponudbi, prav tako pa sledijo trendom in ponujajo vsakič nekaj novega. Vse to dokazujejo tudi številne nagrade priznanih inštitucij. Tudi v letu 2024 so prejemnik nagrade za inovativno živilo leta, tokrat že devetič. Dodatno pa se letos lahko pohvalijo še s posebno jubilejno nagrado za inovacijo desetletja. Prestižni nagradi sta prejela izdelka v skupini kruhov; prvega Jesenski kruh in drugega Kruh z drožmi. Oba sta nastala izpod rok spretnih pekov iz Pekarne SPAR, ki je največkrat nagrajena pekarna v Sloveniji.
Nagrado Inovativno živila leta prejmejo slovenski izdelki, ki so koristni za zdravje, izbor pa temelji tudi na oceni sestave in hranilne vrednosti živil. Jubilejne nagrade je Inštitut za nutricionistiko letos podelil izdelkom v okviru projekta Inovativna živila, ki v svoji kategoriji izstopajo med nagrajenimi živili v zadnjem desetletju. Pri izboru so sodelovali potrošniki in strokovna skupina.
Jesenski kruh Pekarne SPAR je pripravljen iz slovenske moke z dodatkom kostanjevega pireja in moke grozdnih pečk. Kruh odlikuje sveža sredica in prijetno zaokrožena aroma s pridihom grozdja. Moka grozdnih pečk je pridobljena po hladnem stiskanju olja iz grozdnih pečk dozorelega slovenskega grozdja, ki kruhu daje specifično aromo in rahlo zrnato strukturo. S skrbno izbranimi in visokokakovostnimi sestavinami nagrajen izdelek ne le zadovolji marsikateri okus, temveč tudi podpira zdrav življenjski slog, saj zagotavlja ustrezen vnos prehranskih vlaknin in beljakovin.