02.02.2023

SPAR Slovenija stanovalcem oskrbovanih stanovanj na Bledu priskrbel defibrilator

Spar Slovenija je stanovalcem blejskih oskrbovanih stanovanj v lasti Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja (PIZ) podaril avtomatski zunanji defibrilator ter jim tako olajšal nudenje prve pomoči v primeru srčnega zastoja.  

V podjetju Spar Slovenija so prisluhnili in se odzvali prošnji stanovalcev oskrbovanih stanovanj na Bledu, ki jih je zgradil Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja (PIZ), in jim v skupno last podarili avtomatski zunanji defibrilator. Donacija vključuje tudi omarico za notranjo namestitev, pripadajoči znak AED, ki označuje lokacijo aparata, in izvedbo tečaja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED.

Aparat za nudenje pomoči v primeru srčnega zastoja bo stanovalcem na voljo v skupnih prostorih stanovanjskega objekta, ki se nahaja na Ulici Jule Vovk Molnar na Bledu. Gre za zgradbo najemnih oskrbovanih stanovanj, namenjenih osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Ob splošnem zadovoljstvu s stanovanji, v katera so se prvi najemniki vselili lansko jesen, so stanovalci pogrešali prisotnost avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), ki bi jim bil po potrebi na dosegu roke.

Predaje donacije, ki je potekala v četrtek, 2. februarja 2023, v skupnih prostorih stanovanjskega objekta, so se udeležili stanovalci oskrbovanih stanovanj ter predstavnici podjetja Spar Slovenija – vodja trgovine Supermarket Spar Bled Brigita Ropič in področna vodja Jožica Brankovič.

Prevzem donacije je predstavnica stanovalcev gospa Jožica Čeč Drese pospremila z besedami: »V našem sicer čudovitem stanovanjskem objektu smo močno pogrešali defibrilator – napravo, ki lahko reši življenje, a žal še ne predstavlja obvezne opreme oskrbovanih stanovanj. V imenu vseh stanovalcev se iskreno zahvaljujem podjetju Spar Slovenija, ki je bilo pripravljeno slišati našo prošnjo za donacijo in nam je podarilo defibrilator.«

»Defibrilator je naprava, ki bi morala biti prisotna na čim več mestih in javnih prostorih. Še posebej pomembna pa je njegova prisotnost v okoljih, kjer se gibljejo starejši. Veseli nas, da se stanovalci oskrbovanih stanovanj tega zavedate, zato smo z veseljem odgovorili na vaša prizadevanja za pridobitev defibrilatorja. Seveda pa upamo, da ga bo treba čim manjkrat uporabiti,« pa je povedala vodja trgovine Supermarket Spar Bled Brigita Ropič.

Dogodek se je zaključil z glasbenim programom in pogostitvijo, ki so ju pripravili tamkajšnji stanovalci.

V Sparu verjamejo, da šteje vsako dobro delo, in se s svojim delovanjem trudijo imeti pozitiven vpliv na lokalne skupnosti ter širšo družbo, med drugim tudi z donacijami različnim organizacijam, skupnostim in projektom. Samo v lanskem letu so za materialne in finančne donacije v Sparu tako skupno namenili preko milijon evrov.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz