11.05.2022

Spar v sodelovanju z Evrosadom Krško za še več lokalnih pridelkov

Spar Slovenija kot vodilni trgovec v ponudbi lokalno pridelane hrane pri nas veliko truda in energije vlaga v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Partnerstva z mnogimi lokalnimi dobavitelji so tako danes nadgradili še s podpisom dolgoročnega sodelovanja z Evrosadom Krško.

Slovenija s svojimi raznolikimi pokrajinami ponuja raznovrstne domače specialitete in pridelke. Lokalna trajnostna oskrba z živili temelji na sonaravnem pridelovanju, ugodneje vpliva na okolje, poleg tega pa ustvarja nova delovna mesta ter spodbuja razvoj podeželja in lokalnih skupnosti. V okviru pobude »To smo mi« v Sparu Slovenija svoje dobavitelje, ki prihajajo z vseh koncev Slovenije in med katerimi se znajdejo tako majhne kmetije kot tudi večja, bolj prepoznavna podjetja, spodbujajo k trajnostno naravnani pridelavi lokalne hrane.

Spar, ki je z več kot 70 % živilskih izdelkov slovenskega porekla na svojih policah* vodilni trgovec v ponudbi lokalno pridelane hrane pri nas, prizadevanja za povečanje odkupa slovenskega sadja in zelenjave nadaljuje tudi v letošnjem letu. Tokrat so podpisali dolgoročno sodelovanje z Evrosadom Krško, s katerim sicer sodelujejo že vse od leta 1996, kamor segajo začetki tega vodilnega slovenskega pridelovalca sadja in zelenjave. Krški Evrosad, ki je najbolj znan po pridelavi jabolk različnih cenovnih razredov, je svojo ponudbo razširil tudi na druge vrste sadja, med drugim hruške, breskve, češnje, slive in jagode, ter zelenjavo in krompir.

»Naše sodelovanje z Evrosadom Krško že vrsto let spremlja obojestransko zadovoljstvo. Dobri medsebojni odnosi med trgovci in dobavitelji so med drugim pomembni pri oblikovanju končne vrednosti za potrošnika, seveda pa kupci naš trud za poglabljanje odnosov z dobavitelji lahko občutijo tudi pri kakovosti izdelkov in pridelkov na policah naših prodajaln. Kot trgovci neprestano spoznavamo kupce, spremljamo njihove želje in navade ter s pridobljenim znanjem dobavitelje usmerjamo in spodbujamo k ponudbi, ki bo za kupce zanimiva. Tako dobaviteljem predstavljamo zanesljivega partnerja, z aktivno podporo slovenskih pridelovalcev pa zmanjšujemo ogljični odtis in skrajšujemo transportne poti,« je ob podpisu dolgoročne pogodbe z Evrosadom povedal Uroš Lozej, vodja nabave živil v Sparu Slovenija.

Gre le za enega v vrsti podpisov dolgoročnega sodelovanja s slovenskimi dobavitelji, v preteklem obdobju so namreč pri Sparu Slovenija tovrstna sodelovanja sklenili tudi s Kmetijsko zadrugo Agraria iz Kopra, Kmetijo Mavrič in Kmetijo Lipoglav.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>