14.12.2023

Štartaj Slovenija HIT PRODUKT 2023 je SPOOF

Že osmo leto smo v podjetju SPAR Slovenija s podporo kupcev izbrali izdelek, ki je najbolj zaznamoval letošnjo sezono projekta Štartaj Slovenija – na podeželju. Naziv HIT PRODUKT 2023 si je prislužil SPOOF kmetije Cimerman! Za izdelki stoji pridelovalec Tomaž Cimerman, ki je v svoj izdelek vložil ne samo veliko truda, ampak tudi znanje, strast in ljubezen do slovenskega podeželja.  

V projektu Štartaj Slovenija smo v osmih letih skupaj s partnerjema, Skupino Formitas in medijsko hišo PRO PLUS, na police trgovin SPAR in INTERSPAR uspešno postavili že več kot 220 izdelkov in s tem podprli 59 slovenskih podjetniških ekip.

MulecWeddings MulecWeddings

8. sezona projekta Štartaj Slovenija se je preselila na podeželje, priložnost so dobili uspešni pridelovalci, ki so s svojimi izdelki še dodatno obogatili že tako raznoliko ponudbo v trgovinah INTERSPAR. Toda le en izdelek si je prislužil naziv HIT PRODUKT 2023. Spoof, slasten prigrizek iz svinjske kožice, bo od danes naprej zagotovo stalnica na različnih zabavah, piknikih in druženjih, hkrati pa predstavlja inovativno rešitev za zmanjšanje problematike zavržene hrane. Svinjsko kožo, ki se sicer zavrže, je Tomaž Cimerman spretno preoblikoval v okusen prigrizek.

Sedem ekip pridelovalcev se je predstavilo s 17 izdelki, ki sledijo trendu samooskrbe in  trajnostnemu razvoju. Glavni izvršni direktor podjetja SPAR Slovenija, David Kovačič, je ob koncu sezone izpostavil: ‘’Za nami je zelo uspešna sezona, ki je zagotovo presegla vsa naša pričakovanja. Nismo imeli opravka s tipičnimi podjetniki, ampak z ljudmi, katera primarna dejavnost je kmetijstvo. Z našo pomočjo so spoznali, kaj vse lahko dosežejo s svojimi izdelki in veseli smo, da smo njim in na splošno slovenskem podeželju dali dodano vrednost. ’’

Tudi izdelki ostalih pridelovalcev 8. sezone Štartaj Slovenija bodo še naprej na voljo v trgovinah INTERSPAR, zato se bodo kupci lahko še naprej razvajali s slastnimi Eminimi medenjaki, 100-odstotnimi naravnimi sirnimi namazi znamke Ekosirarna, okusnimi čičerikinimi bloki Chiko, slovensko ekološko spirulino znamke Eko Janez, pili različne pijače z Naravnimi slamicami iz stebel tritikale ter uživali linijo izdelkov iz črne soje Poljka.

Aleš Muhič, direktor trženja medijske hiše PRO PLUS, je zaključek še ene uspešne sezone povzel z besedami: ‘’Odzivi gledalcev so letos bili neverjetni, imeli smo rekordno gledanost oddaj, kar samo dokazuje, da si ljudje želijo takih vsebin in močno podpirajo slovensko podeželje. S ponosom lahko zato sporočim, da so prijave za deveto sezono projekta Štartaj Slovenija odprte!’’

Svoje misli ob pogledu na osem let projekta je delila tudi Žana Močnik, direktorica projektov Skupine Formitas: ‘’Ko smo osem let nazaj začeli s projektom, nismo vedeli, kakšni bodo odzivi kupcev, kako se bodo podjetniki soočali z izzivi in kako bomo skupaj s partnerji pluli čez celotno obdobje projekta. Ampak današnji dan je dokaz, da se projekt razvija v pravo smer in da ustvarjamo nekaj dobrega.’’

V podjetju SPAR Slovenija bomo še naprej podpirali projekte, ki spodbujajo slovensko podeželje, in se trudili ustvarjati uspešne poslovne zgodbe, s katerimi dokazujemo, da sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse.

Prijave za novo sezono projekta Štartaj Slovenija: na podeželju so odprte https://www.startajslo.si/

Hvala, ker podpirate slovenske pridelovalce!

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>