14.01.2022

V Sparu so decembra zbrali kar 45 ton hrane za družine v stiski

 Ob koncu preteklega leta so dobrodelna organizacija Anina zvezdica, kupci in Spar Slovenija  ponovno združili moči v decembrski akciji Pomagajmo skupaj. Od začetka do konca meseca so v trgovinah Spar, Interspar in Spar partner kupci zbrali kar 45 ton hrane, poleg tega pa je s pomočjo Sparove donacije v višini 15.000 evrov Anina zvezdica pripravila pakete hrane za skupno okoli 1000 slovenskih družin.

 V začetku decembra je Spar Slovenija v sklopu tradicionalnega, že deset let trajajočega sodelovanja, Anini zvezdici doniral živilske izdelke v vrednosti 15.000 evrov, iz katerih so pripravili pakete za okoli 400 družin, ki živijo v pomanjkanju. Kupci so nato lahko vse do konca leta v trgovinah Spar in Interspar darovali hrano z daljšim rokom uporabe ter s skupnimi močmi napolnili 177 RLC vozičkov Anine zvezdice, kar je naneslo 45 ton hrane, ki so jo razdelili med dodatnih 600 družin. Vsem, ki so doprinesli delček dobrega v mozaik te srčne akcije, se je ustanoviteljica Anine zvezdice in pobudnica projekta Ana Lukner Roljič zahvalila z besedami: »Najlepša hvala vsem kupcem, ki so pomagali in podprli našo dobrodelno akcijo. Zahvaljujoč dobrosrčnim ljudem in podjetju Spar Slovenija smo pomagali že nešteto družinam ter jim vsaj malo polepšali praznike. Želim si, da tovrstna pomoč ne bi bila več potrebna, saj si vsi zaslužimo dostojno življenje.«

December je v Sparu nasploh mesec dobrodelnosti, kar so dokazali tudi z drugimi dobrodelnimi projekti. Med drugim so se pridružili Verigi dobrih ljudi in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje v trgovini Interspar Vič pripravili pakete z osnovnimi življenjskimi potrebščinami za 20 družin v stiski. V začetku decembra so se spomnili tudi na naše zdravstvene delavce, ki delujejo na covid oddelkih sedmih slovenskih bolnišnic, in jim v znak zahvale za požrtvovalno delo pripeljali skupaj 70 ročno narejenih Spar Premium šefovih tort iz Pekarne Spar. Za 300 zaposlenih v UKC Ljubljana pa so poleg sladkega presenečenja pripravili še toplo kosilo – goveji golaž iz lokalnih sestavin.

V prazničnem času niso pozabili niti na najmlajše, ki se soočajo z boleznijo ali živijo v stiski. Pred božično-novoletnimi prazniki so tako združili moči z dobavitelji ter z več kot 120 igračami razveselili otroke iz Humanitarnega društva Križemrok, Društva Viljem Julijan in Junakov 3. nadstropja. S tovrstnimi dobrodelnimi projekti, ki so sicer stalnica tekom celega leta, si v Sparu Slovenija že več kot 30 let vztrajno prizadevajo za družbeno-odgovorno ravnanje v slovenskem prostoru.  

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>