19.05.2021

V Sparu odslej plačevanje še bolj brezstično, še bolj enostavno in še hitrejše s Flikom v NLB Pay

Mobilni denarnici NLB Pay, ki uporabnikom omogoča vrsto funkcionalnosti, je dodana še nova, s katero bo plačevanje v Sparu še hitrejše, predvsem pa veliko bolj enostavno od brskanja za gotovino. Kot prva trgovska veriga smo v sodelovanju z NLB pričeli z izvajanjem takojšnjih plačil Flik z mobilno denarnico NLB Pay tudi na POS terminalih. Varno, hitro in enostavno – s telefonom.

Takojšnja plačila Flik, ki jih omogoča mobilna denarnica NLB Pay, so uporabniki doslej lahko uporabljali zgolj za prenos oziroma nakazilo sredstev drugim uporabnikom, in sicer s pomočjo telefonske številke ali e-naslova. Po novem pa lahko v trgovinah Spar in Interspar s Flikom plačajo tudi nakup. Pri tem je za uporabnika plačilo v času trajanja epidemije še varnejše, saj se lahko nakup izvede brez dotika POS terminala, kar predstavlja dodatno prednost.

S Flikom v mobilni denarnici NLB Pay lahko uporabniki poravnajo nakup v trgovinah SPAR in INTERSPAR, če le imajo na svojem osebnem računu dovolj sredstev in znesek nakupa ne presega 15.000 evrov. V aplikaciji lahko tudi poljubno nastavijo želen limit transakcij, v primeru izgube ali kraje kartice pa lahko plačila znotraj aplikacije začasno onemogočijo že z enim samim klikom.

S Flikom v mobilni denarnici NLB Pay lahko tako uporabniki operacijskega sistema Android kot iOS plačajo z uporabo QR kode, in sicer:

  • Vstopite v mobilno denarnico NLB Pay.
  • Med karticami v aplikaciji poiščite Flik.
  • Kliknite na zeleni gumb »Plačaj«.
  • Kliknite na zeleni gumb »Uporaba QR kode«.
  • Za plačilo skenirajte QR kodo na POS terminalu.  
  • Potrdite nakup v mobilni denarnici z geslom za vstop v NLB Pay ali biometrijo  (prstni odtis ali prepoznava obraza).

Uporabniki Androida z vklopljenim NFC pa lahko plačilo s Flikom izvedejo tudi na povsem enak način kot ostala plačila s karticami v mobilni denarnici NLB Pay, če le imajo namesto ene od svojih kartic za privzeto plačilo nastavljen Flik. Nakup pa nato potrdijo na svojem telefonu in ne na terminalu POS.

»Brezstično plačevanje s telefonom je varno in enostavno. Mobilni telefon imamo tako rekoč vedno pri roki, torej se na ta način izognemo brskanju za denarnico in iskanju gotovine, ključno pa je, da transakcija poteka v celoti brezstično. Z brezstičnim plačevanjem s Flikom v mobilni denarnici NLB Pay se namreč izognemo stiku s POS terminalom, saj potrebne potrditve opravimo s telefonom, bodisi z biometrijo, torej prepoznavo obraza ali prstnega odtisa, bodisi z geslom aplikacije. Takšen način potrjevanja plačil je bolj varen tudi z vidika higiene in s tem zdravja, kar je v današnjih časih še toliko bolj pomembno,« pojasnjuje poslovna direktorica Kartičnega poslovanja v NLB mag. Nataša Tomc Jovovič.

»Ponosni smo, da lahko svojim kupcem kot prvi trgovec omogočamo najsodobnejši način plačevanja – izvajanje takojšnjih plačil Flik tudi na POS terminalih. V sodelovanju z NLB smo kupcem tako omogočili varnejše in preprostejše brezstično plačevanje, s čimer sledimo viziji zadovoljevanja potreb kupca v trgovini prihodnosti,« pravi Jure Petkovšek, direktor za finance in ekonomiko v Sparu Slovenija.

Mobilna denarnica NLB Pay je tako dobila novo pomembno funkcionalnost, ki še nadgrajuje njeno uporabnost, plačevanje pa je varno, hitro in enostavno – s telefonom.

Več o plačevanju s Flikom v trgovinah Spar in Interspar najdete tukaj.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>